Dader mogelijk gewond geraakt bij doden Ismail Kalaitzi in Volkspark Enschede

De dader van de moord op de 41-jarige Ismail Kalaitzi, vorige week in het Volkspark in Enschede is mogelijk gewond geraakt. Dat zegt de politie.

Welke aanwijzing er is dat de dader gewond kan zijn geraakt, wil de politie nog niet kwijt. Wel is er een oproep gedaan in het opsporingsprogramma Onder de Loep om het te melden als iemand sinds 23 juli een verwonding heeft.

Vorige week werd de man in de nacht van woensdag op donderdag 23 juli om het leven gebracht. Een jogger trof het levenloze lichaam van het slachtoffer om 6.00 uur aan in de omgeving van het oorlogsmonument in het park. Het park was daarna twee dagen afgesloten voor sporenonderzoek.

Passantenonderzoek

De politie heeft inmiddels veel mensen gesproken en de afgelopen nacht is in het Volkspark een passantenonderzoek gedaan. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend. Veel mensen hebben gemeld dat ze geschreeuw en schoten hebben gehoord. De politie roept nadrukkelijk mensen op die iets hebben gezien in of om het park om dat te melden.

Anonieme reacties op politie.nl

Op de website politie.nl zijn verschillende meldingen gedaan over het misdrijf zonder dat er een naam of een telefoonnummer is achtergelaten. De politie roept deze mensen met klem op om contact op te nemen.

Het deel van het Volkspark waar het lichaam van Kalaitzi is gevonden wordt 's avonds en 's nachts geregeld gebruikt als homo ontmoetingsplaats en om drugs te dealen. Alle bezoekers van het park in de nacht van 22 op 23 juli wordt gevraagd om contact te leggen.

Vertrouwelijk gesprek met rechercheur

Bel met alle informatie, vooral als u iets hebt gezien, met de politie op 0800 - 6070. Er is een vertrouwelijk gesprek met een rechercheur mogelijk, waarbij degene die informatie geeft als bron wordt beschermd. Bel daarvoor met het Nationale Team Criminele Inlichtingen (NTCI) op 079 - 345 8 999.

Deel dit artikel:

Reageren