Betaald voetbal

FC Twente Vrouwen verslaat Ajax en grijpt derde prijs van het seizoen

De Eredivisie Cup gaat mee naar Enschede
De Eredivisie Cup gaat mee naar Enschede © Orange Pictures
Na de Supercup en de KNVB Beker heeft FC Twente Vrouwen vanmiddag de derde prijs van het seizoen in de wacht gesleept. In Amsterdam werd Ajax met 4-3 verslagen, waardoor de Eredivisie Cup net als vorig seizoen een prooi werd voor de Tukkers.
In Amsterdam wilde FC Twente revanche nemen voor de nederlaag van eind april. De ploeg van Joran Pot kon toen het kampioenschap binnenslepen op De Toekomst, maar ging pijnlijk met 1-0 onderuit. Ajax veroverde daardoor de koppositie en werd een week later in Zwolle kampioen.

Doelpuntrijke finale

Exact een maand later troffen beide ploegen elkaar in de finale van de Eredivisie Cup. Bij rust hadden beide ploegen al twee keer gescoord. De naar VfL Wolfsburg vertrekkende Fenna Kalma zette FC Twente al vroeg op een 0-2 voorsprong, maar Ajax kwam via Lisa Doorn en Rosa van Gool nog voor rust langszij.
Na rust bracht Sherida Spitse Ajax aan de leiding, maar dankzij twee treffers van Suzanne Giesen trok FC Twente toch aan het langste eind. Het betekende de derde Eredivisie Cup voor de formatie uit Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.