Nieuws

Twee mannen verdacht van productie MDMA in Zwolle

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © GettyImages
Leon K. en Arian van P. worden verdacht van het produceren en verhandelen van MDMA. De productie werd gedaan vanuit een pand aan de Tiendschuurstraat in Zwolle waar de politie in februari grondstoffen voor het maken van drugs, een ketel en een tabletteermachine vond.
Op de laptop van K. werden ook dertien filmpjes met kinderporno aangetroffen. De productie van drugs vond volgens justitie plaats in de woning van Van P. Medeverdachte K. woonde in hetzelfde pand op de zolder.

Tabletteermachines

Verdachte Leon K. verscheen al eerder in de rechtbank en heeft een fors strafblad. In 2018 stond hij nog terecht voor het handelen in tabletteermachines, om pillen te maken. Volgens justitie heeft hij daarmee bijgedragen aan drugsproductie en is hij strafbaar, maar door gebrek aan bewijs werd hij destijds vrijgesproken.
MDMA is een drug die bijvoorbeeld in XTC-pillen zit.
Omdat de kans op herhaling van strafbare feiten groot is, wil de officier van justitie Leon K. langer in voorlopige hechtenis laten. Medeverdachte Arian van P. is voorlopig wel op vrije voeten.

Rechtszaak

De rechter doet op een later moment uitspraak of K. voorlopig vrij komt. Op 22 augustus moeten de mannen voor de rechter verschijnen in een pro-formazitting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.