Nieuws

Scholieren uit Hardenberg klaar voor Alpe d'HuZes: "Gaan het allemaal op karakter halen"

Bram van Ballegooijen (16) fietst Alpe d'HuZes voor kankerbestrijding: "Het zit bij mij best wel diep"
Bram van Ballegooijen (16) fietst Alpe d'HuZes voor kankerbestrijding: "Het zit bij mij best wel diep" © RTV Oost / Bart Kieft
Z'n opa overleed twee jaar geleden aan kanker en zijn tante strijdt nu tegen die ziekte. Bram van Ballegooijen (16) uit Hardenberg is tot op het bot gemotiveerd om morgen het evenement Alpe d'HuZes te volbrengen. Samen met zes schoolgenoten en twee docenten van het Greijdanus in Hardenberg is hij afgereisd naar Frankrijk.
Tientallen Overijsselaars fietsen op 1 juni met honderden andere Nederlanders weer zes keer de legendarische berg op. Allemaal met één centrale gedachte: geld ophalen voor de strijd tegen kanker. "Een super gemotiveerde groep", zegt docent Lichamelijke Opvoeding Anne Zweers over de delegatie uit Hardenberg. "En ik weet zeker dat ze het allemaal gaan halen. Op karakter."
Leerlingen en docenten Grijdanus Hardenberg klaar voor het beklimmen van de Alpe d'Huez
Van de leerlingen uit Hardenberg gaan vijf jongens fietsend de berg op, twee sportieve meiden gaan wandelend omhoog. Rik Maring, docent uit de dezelfde vakgroep, gaat ook mee. "Het is fantastisch om te zien hoe de leerlingen hiermee omgaan. Er zit verschil in wat ze kunnen, maar je ziet een enorme groei op weg naar het evenement. Dat is goed om te zien."

Training en bewustzijn

Maring doelt op de trainingssessies die zijn vruchten hebben afgeworpen. Maar ook op het groeiende bewustzijn om geld bijeen te brengen voor onderzoek tegen kanker. "We doen echt absoluut alles voor de kankerbestrijding", zegt hij. "Iedereen heeft ermee te maken. Recent nog een mentor-leerling van mij die nu wordt behandeld voor kanker. We hebben gezamenlijk al zo'n 25.000 euro opgehaald."
Docent Anne Zweers begeleidt de scholieren: "Ze gaan het halen op karakter."
Docent Anne Zweers begeleidt de scholieren: "Ze gaan het halen op karakter." © RTV Oost / Bart Kieft
En daarmee is de missie van de Hardenbergse scholieren al grotendeels voltooid. Al moet er natuurlijk nog wel gefietst worden. Bram van Ballegooijen weet zeker dat ook dat gaat lukken. "Ik ben heel erg gemotiveerd. Het zit bij mij best wel diep. Morgen doen we nog een tandje erbij, zeker weten."
Alpe d'HuZes wordt donderdag 1 juni van 09.00 tot 17.00 uur uitgezonden op TV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.