Overige sporten

Landstede Hammers niet verder met Mark van Schutterhoef als hoofdcoach

Mark van Schutterhoef
Mark van Schutterhoef © Orange Pictures
Mark van Schutterhoef staat komend seizoen niet meer voor de groep bij de basketbalmannen van Landstede Hammers. Hij nam tijdens het seizoen als assistent de taken over van de zieke Herman van den Belt, die later vertrok, maar wordt door de club niet gezien als perfecte kandidaat voor komend seizoen. Hij gaat wel verder als jeugscoach.
"Wij zijn Mark veel dank verschuldigd voor de ongelofelijk moeilijke klus die hij halverwege het seizoen oppakte", zegt het bestuur van de Zwolse club. "Daarnaast willen we graag benadrukken dat we respect hebben voor de manier waarop Mark jarenlang de vaste assistent-coach is geweest van het eerste team van de Hammers."

Rust en perspectief

"We zijn dan ook blij dat we Mark als opleider voor de club weten te behouden. We realiseren ons tegelijkertijd dat onze club het afgelopen seizoen een onrustige tijd heeft doorgemaakt, en dat ook dit nieuws niet bijdraagt aan verdere rust. We zullen ons daarom, in het belang van de toekomst van de club en haar supporters, tot het uiterste inspannen om zo snel mogelijk rust en perspectief te bieden. Voor nu willen we nogmaals Mark bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren en zijn we blij dat we zijn kwaliteiten terug zullen zien bij de jeugd.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.