Nieuws

FC Twente onderzoekt mogelijk wangedrag tegen Ajax-spits Brobbey

Brian Brobbey
Brian Brobbey © ANP
FC Twente is nog bezig te onderzoeken of Ajax-speler Brian Brobbey zondag na afloop van de competitiewedstrijd in Enschede racistisch is bejegend. De club analyseert videobeelden en verwacht donderdag te weten of dat een mogelijke dader in beeld heeft gebracht. Pas dan wil een woordvoerder ingaan op mogelijke maatregelen vanuit de club tegen het vermeende wangedrag.
Ajax-speler Steven Berghuis sloeg na afloop van de wedstrijd van zijn club bij FC Twente (3-1) bij de spelersbus een fan. Racistische uitlatingen tegen spits Brobbey zouden daar van invloed op zijn geweest. Berghuis heeft van Ajax een boete van onbekende hoogte gekregen en heeft spijt betuigd over zijn actie.
Het moment waarop Steven Berghuis slaat na afloop van FC Twente - Ajax

Aangiftes?

Of er aangiftes liggen tegen Berghuis of de supporter kunnen de politie-eenheden van Amsterdam en Oost-Nederland niet zeggen. De politie doet nooit uitspraken over individuele gevallen, zegt een woordvoerder van de politie Oost-Nederland. In dit geval zegt de politie ook niet te weten wie de betreffende supporter is. "Het kan ook zijn dat die persoon helemaal niet in deze regio woont."

Wangedrag Berghuis

De KNVB weet nog niet of er als voetbalbond kan worden opgetreden tegen Berghuis voor zijn wangedrag. "Het is buiten het stadion gebeurd, maar het gaat dan wel weer over voetbal", legt een woordvoerder de onduidelijkheid uit. De kwestie is volgens hem nog onderwerp van gesprek binnen de bond, die hierover volgende week meer duidelijkheid verwacht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.