Nieuws

Kersverse wethouder blaast gesprek met noodlijdend Stadstheater Almelo nieuw leven in

De gesprekken over meer geld voor het Stadstheater van het Theaterhotel zijn mislukt.
De gesprekken over meer geld voor het Stadstheater van het Theaterhotel zijn mislukt. © ANP / Hollandse Hoogte / Peter Hilz
De impasse tussen het Stadstheater en de gemeente Almelo lijkt te zijn doorbroken met de woorden van Margreet Overmeen-Bakhuis. De kersverse wethouder met kunst en cultuur in haar portefeuille zei rond middernacht dat ze zich wil richten op de toekomst en dat ze een open gesprek aangaat met het Stadstheater.
Om de exploitatie rond te krijgen, is het Stadstheater in Theaterhotel Van der Valk afhankelijk van een jaarlijkse gemeentelijke subsidie van ruim een half miljoen. Daarnaast vroeg de theaterdirectie om een bijdrage van 12,5 miljoen euro voor het opknappen van de theaterzaal. De gemeente Almelo stond niet onwelwillend tegenover het verstrekken van de miljoenen, maar eiste wel inspraak in het reilen en zeilen bij het theater. Dat weigerde de directe en de gesprekken vielen stil. Als reactie daarop reageerde het theater met de boodschap van een onzekere toekomst.
De fracties VVD, Democraten.Nu, PvdA, LAS, CDA en D66 vroegen een extra debat aan over de ontstane situatie. Gisteravond wilden ze van de wethouder weten waarom de gesprekken waren gestopt. Ook wilden ze duidelijkheid over de contracten tussen de gemeente en het Stadstheater. De belangrijkste vraag was of de wethouder bereid was om de gesprekken te hervatten en ervoor te zorgen dat ook in de toekomst de voorstellingen in het theater kunnen doorgaan. Dat is ze dus. Het is nog onbekend wanneer de partijen opnieuw met elkaar aan tafel gaan zitten.
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met AAVISIE.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.