Betaald voetbal

FC Twente klaar voor tweeluik met Heerenveen: "Vertrouwen is groot"

FC Twente-trainer Ron Jans
FC Twente-trainer Ron Jans © Orange Pictures
FC Twente maakt zich op voor de play-offs om Europees voetbal. De eerste horde in jacht op het felbegeerde ticket heet SC Heerenveen. Donderdag reist de ploeg van trainer Ron Jans af naar het Abe Lenstra Stadion, zondag staat de return in De Grolsch Veste op de rol.
"We proberen die wedstrijd zo normaal mogelijk aan te vliegen", zegt Jans. "Dus geen trainingskamp en we doen ook niet alles ineens totaal anders. Maar binnen vier dagen weten we wel of we doorgaan naar de finale, of niet."
Ron Jans blikt vooruit op de play-off duels met SC Heerenveen

Grote favoriet

Ondanks dat FC Twente de torenhoge favoriet is, wisten de Tukkers in competitieverband tot tweemaal toe niet te winnen van de Friezen. In september vorig jaar ging het elftal van Jans met 2-1 onderuit en de return in Enschede, begin maart, eindigde in 3-3.
Jans vind dat FC Twente zichzelf in die wedstrijden tekort heeft gedaan. "Dat had voornamelijk te maken met effectiviteit en de moeite die wij hadden met hun standaardsituaties. Maar dat gaat de laatste tijd stukken beter", aldus de oefenmeester, die kan beschikken over een nagenoeg volledig fitte spelersgroep.

Salah-Eddine

"Achter de naam van Anass Salah-Eddine staat een groot vraagteken. En Max Bruns is er sowieso niet bij. Maar voor de rest staat de groep er hartstikke goed op. We hebben alles compleet en het vertrouwen is groot bij ons", aldus Jans.

Radio Oost

De wedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Twente is donderdagavond vanaf 18.45 uur live te volgen op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.