Nieuws

Creatieve scholieren uit Haaksbergen helpen ondernemers bij oplossen problemen

Carine Giesbers, samen met deelnemers aan Adoptidee en hun 'Superideeën'.
Carine Giesbers, samen met deelnemers aan Adoptidee en hun 'Superideeën'. © RTV Oost / Oene Loonstra
Het idee breidt zich als een olievlek uit. Deden er aan de eerste editie nog drie basisscholen mee, deze keer gaven tien scholen acte de presence. Goed voor in totaal driehonderd leerlingen uit Haaksbergen, die lokale ondernemers helpen bij het oplossen van problemen.
Adoptidee heet het project, dat is over komen waaien vanuit het noorden van ons land. "Een innovatief onderwijsconcept dat jonge kinderen koppelt aan lokale ondernemers met een actueel vraagstuk", aldus initiatiefneemster Carine Giesbers.
Het concept is relatief nieuw voor Twente, geïntroduceerd dus door Carine Giesbers van de stichting Adoptidee. Zij heeft zich laten inspireren door een collega die het enkele jaren geleden introduceerde in Groningen, waar het is uitgegroeid tot een succes.
In Overijssel heeft het project behalve in Haaksbergen ook plaats in Losser.

'Superidee'

Deze keer wierpen de deelnemers zich op het fenomeen Industriële Automatisering. De afgelopen twee maanden hebben ze gewerkt aan hun 'Superidee' - zoals dat in Adoptidee-jargon heet - en dit verder uitgewerkt. Met onder meer video's kwamen ze met suggesties voor lokale ondernemers.
Volgens Carine Giesbers gaat het om problemen waar de ondernemers in de dagelijkse praktijk op stuiten. "Zo inspireren leerlingen de ondernemers met hun creatieve oplossingen en dragen ondernemers op hun beurt op speelse wijze bij aan de werknemers van de toekomst. Een win-win situatie."
De kinderen hebben gisteren hun 'Superideeën' gepresenteerd in het Haaksbergse theater De Kappen. Niet alleen aan de ondernemers, maar ook ten overstaan van hun ouders en de gemeente. Carine Giesbers: "Waarbij we vooral van elkaar willen leren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.