nieuws

VVD wil doorgaan met project Port of Zwolle, ondanks mislopen subsidie 56 miljoen

Plannen voor zeehaven bij Kampen nog niet van de baan
Plannen voor zeehaven bij Kampen nog niet van de baan
De VVD wil zeker weten dat de gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel de plannen voor het gezamenlijke havenbedrijf Port of Zwolle niet laten varen, ondanks dat een subsidie-aanvraag van 56 miljoen door de Europese Unie is afgewezen.
Verschillende gemeentelijke en provinciale fracties van de VVD hebben over de voortgang van het project Port of Zwolle vragen gesteld in de gemeenteraden van Zwolle, Kampen en Meppel. Ook de gedeputeerde staten van Overijssel en Drenthe zijn hierover benaderd. De fracties willen weten of er nog voldoende economische ambitie bestaat om het gemeenschappelijke havenbedrijf Port of Zwolle te voltooien.
Port of Zwolle zou inhaken op het verbreden van de Kornwerdersluizen in de Afsluitdijk bij Friesland, waardoor grotere zeeschepen toegang zouden krijgen tot het IJsselmeer en een nieuwe zeehaven in de kop van Overijssel. De zeehaven zou een grote economische impuls kunnen geven aan de regio Zwolle/Kampen/Meppel. De subsidie voor Kornwerderzand is van de baan. Maar volgens de Port of Zwolle-gemeenten is dat geen reden om het bijltje er bij neer te gooien. De VVD wil weten wat de betrokken gemeenten en de provincies nu gaan doen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.