Betaald voetbal

Ron Jans: "Als we dit doortrekken in een volle Grolsch Veste, moeten we de finale kunnen halen"

Trainer Ron Jans beseft dat het zeker nog niet gespeeld is na de 2-1 zege van FC Twente in Heerenveen vanavond.
"Het gaat over twee wedstrijden, dus 2-1 is ook nog niet een zekerheid. Het is wel beter dan 1-1. En je Manfred Ugalde had er wel eerder een kunnen maken en deed dat niet. En in blessuretijd winnen, zijn altijd hele mooie", zei de trainer na afloop.

Doelpunt van het jaar

Jans had erg genoten van de 0-1 van Vaclav Cerny. "Doelpunt van het jaar. Als je het hebt over drie keer achter elkaar inspelen, doorbewegen, een een-twee, langs zes/zeven verdedigers. Ik vond dit echt een prachtige goal."

Rood

Verdediger Syb van Ottele van de thuisploeg kwam nog goed weg met geel na een harde charge op Ramiz Zerrouki. "Er had een rode kaart gegeven kunnen worden. Levensgevaarlijk voor de tegenstander. Ik vond dat we op het middenveld te weinig grip hadden. Wout Brama is nog niet gepensioneerd, maar die viel uitstekend in", zegt de trainer.

Moet thuis gewoon lukken

Twente verloor dit seizoen in de competitie geen enkel duel en dus zijn de vooruitzichten goed met de return in Enschede van zondag op het programma. "Wij kunnen natuurlijk ook thuis ongelukkig verliezen, dus het is zeker nog niet zo dat we met een been in de finale staan. Alleen als we dit doorzetten in een volle Grolsch Veste moet het gewoon lukken. Het publiek was vandaag ook geweldig, ik hoorde ze soms gewoon harder dan het thuispubliek."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.