Vissers uit Oost-Europa halen visvijvers in Haaksbergen leeg

In de visvijver van de Haaksbergse sportvisvereniging aan de Noordsingel in Haaksbergen is bijna geen vis meer te vinden. De vijver is leeggevist door vissers uit Oost-Europa. In plaats van de vissen na de vangst terugzetten, worden ze meegenomen om op te eten.

Ook in Enschede houden veel Oost-Europese vissers zich niet aan de regels. Volgens bestuurslid Johan van der Kolk van hengelsportvereniging VIOS uit Enschede valt het met de visstand in de visvijvers nog mee."De Oost-Europese vissers zijn vooral in de buitengebieden te vinden. Ze gooien wel eens een hengeltje teveel uit en nemen inderdaad ook de vissen mee. Ze moeten zich gewoon aan de regels houden. Controleren heeft niet zoveel zin. Zodra ik er in de buurt sta met een telefoon in de hand vertrekken ze. De politie kan ook weinig doen, want die zal ze dan op heterdaad moeten betrappen."

Nieuwe vis uitzetten

Elders in Nederland is het al eens tot vechtpartijen gekomen tussen Poolse, Roemeense en Nederlandse vissers. "Zo ver is het bij ons in Enschede gelukkig nog niet gekomen", zegt Van der Kolk. In Haaksbergen kijkt hengelsportvereniging HSV of er nieuwe vis uitgezet kan worden in de vijvers. Ook wil HSV borden plaatsen waarop staat dat gevangen vis niet meegenomen mag worden.

Meer over dit onderwerp:
vissen visvijver Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren