Nieuws

De fik erin! Deze nachtbrakers steken alles in brand bij strandpaviljoen in Oldenzaal

De zaak van de brandstichting bij Hulsbeach in Oldenzaal was kort na het tonen van beelden in Plaats Delict opgelost.
De zaak van de brandstichting bij Hulsbeach in Oldenzaal was kort na het tonen van beelden in Plaats Delict opgelost. © politie/Plaats Delict
Het strandpaviljoen Hulsbeach in Oldenzaal is de dupe van drie brandstichters in de meivakantie. De vrouw filmt wat de twee mannen aan het doen zijn, maar de beveiligingscamera van het strandpaviljoen staat ook aan.
Aandacht in het opsporingsprogramma Plaats Delict leidde vrijwel meteen tot het oplossen van de zaak. De video waarin de drie te zien zijn, is verwijderd.
De bartafel, rieten matten, meubilair, van alles werd in de nacht van 30 april op 1 mei bij dit strandpaviljoen op Het Hulsbeek in Oldenzaal in brand gestoken.
Ook het tentdoek vatte vlam. De strop voor de ondernemers bedraagt minstens 10.000 euro.

'Het is allemaal zo zinloos'

De politie kon de actie van de drie niet waarderen, zei woordvoerder Chantal Westerhoff donderdag in Plaats Delict. "Vermoedelijk hebben ze niet in de gaten gehad dat er een camera hing. Alles dat ze daar uitspookten, is te zien. Het is allemaal zo zinloos."
Door de brand ontstond dit gat in het tentdoek.
Door de brand ontstond dit gat in het tentdoek. © politie/Plaats Delict
“Het meisje met de camouflagebroek zie je ook de hele tijd filmen met haar telefoon", vertelde Westerhoff. "Het kan best zijn dat deze beelden zijn gedeeld. Misschien via WhatsApp of sociale media.”
Inmiddels weet de politie wie het drietal is, ze zijn nog niet aangehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.