Nieuws

Wethouder van Hardenberg stapt per direct op

Linda Verschuur
Linda Verschuur © Gemeente Hardenberg
Linda Verschuur (OpKoers.nu) stopt per direct als wethouder in de gemeente Hardenberg. Ze vindt dat ze het wethouderschap niet kan invullen op een manier die bij haar past. "Daarom heb ik besloten om per direct te stoppen als wethouder."
Verschuur is sinds mei 2022 wethouder in Hardenberg en verantwoordelijk voor de dossiers zorg & welzijn, werk & inkomen, kunst & cultuur, inburgering en inclusie. Voor haar wethouderschap zat ze vier jaar lang in de gemeenteraad.
"Ik realiseerde mij terdege dat ik als beginnend bestuurder de nodige ervaring zou moeten opbouwen", zegt Verschuur nu. "Ik had er vertrouwen in dat dit in samenwerking met de gemeenteraad en ondersteund door mijn collega’s in het college van B&W zou lukken."

Rel

Over de geringe politieke ervaring van Verschuur was vorig jaar veel te doen. In mei kwam een interne fractiememo van het CDA op straat te liggen, waarin fractievoorzitter Piet Cees van der Wel twijfelde over de bestuurlijke ervaring van Verschuur.
Toen de CDA-fractie besloot om geen onderzoek te doen naar het lek, stapte Cees van der Wel uit de partij.

Per direct

Na iets meer dan een jaar komt Verschuur tot de conclusie dat ze niet verder wil als bestuurder. "Ik kijk terug op een leerzame periode. Toch ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het wethouderschap niet kan invullen op een manier die bij mij past. Een manier die recht doet aan de persoon die ik ben. Daarom heb ik besloten om per direct te stoppen als wethouder.”
Verschuur heeft haar ontslag vanochtend per brief aan de gemeenteraad aangeboden. Een opvolger wordt niet direct gezocht. De gemeente 'wil de komende zomerperiode de tijd nemen om zich in alle rust te beraden op de ontstane situatie en de vervolgstappen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.