Nieuws

Jongen die buschauffeur in elkaar sloeg meldt zich bij politie

De jongen die in Zwolle een buschauffeur in elkaar sloeg omdat hij geen kaartje kon betalen, heeft zich gemeld bij de politie. Beelden van de mishandeling waren in Plaats Delict te zien.
De jongen was het er niet mee eens dat de chauffeur van de stadsbus in de wijk Holtenbroek hem op 19 maart niet wilde meenemen. Hij begon op de bestuurder in te slaan. De chauffeur zakte in elkaar.
Een collega-chauffeur zette zijn bus aan de kant en waarschuwde de hulpdiensten. De jongen sloeg op de vlucht.
Beelden van de mishandeling werden gisteren in Plaats Delict getoond en haalden ook de populaire site Dumpert.

'Hij wilde naar zijn moeder'

De jongen zei bij de bushalte aan de Bachlaan in Zwolle dat hij zijn moeder in Amsterdam wilde bezoeken. Maar hij kon de busreis niet betalen. De jongen begon te schelden, wilde doorlopen, maar de chauffeur hield hem tegen.
De jongen ging vervolgens 'helemaal los' op de man. Na zijn daad vluchtte hij in de richting van winkelcentrum Holtenbroek. Een collegachauffeur ontfermde zich over de bestuurder die onwel was geworden en in elkaar was gezakt.
"De jongen heeft de chauffeur meerdere keren echt hard geraakt tegen de rechterkant van zijn gezicht. Hij had uiteindelijk een flinke zwelling naast zijn rechteroog. Ook had hij bloed in zijn oor", zei politiewoordvoerder Sven Strijbosch in Plaats Delict.

Oproep haalde eerst niets uit

De politie had hem eerder via sociale media opgeroepen zich te melden en hem bij die oproep onherkenbaar gemaakt. In Plaats Delict werd hij herkenbaar in beeld gebracht.
Hij meldde zich daarna bij de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.