Nieuws

112 nieuws: Motorrijder gewond in Dedemsvaart | N50 afgesloten na reanimatie automobilist

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

17.00 uur | Motorrijder gewond na aanrijding Dedemsvaart

Op de Zuidwoldigerstraat in Dedemsvaart is vanmiddag een motorrijder gewond geraakt. De bestuurder kwam in botsing met een auto en kwam daardoor ten val. De motorrijder is voor controle naar een ziekenhuis gebracht.
De auto en motor raakten zwaar beschadigd
De auto en motor raakten zwaar beschadigd © Persbureau Meter

16.00 uur | N346 Ambt Delden afgesloten na eenzijdig ongeval

Op de N346 bij Ambt Delden zijn vanmiddag twee auto's op elkaar gebotst. Daarbij is één van de inzittenden bekneld geraakt. De brandweer heeft het slachtoffer bevrijd. Door het ongeluk is de weg momenteel afgesloten. Verkeer wordt ter plekke omgeleid.
Door het ongeluk is de weg afgesloten
Door het ongeluk is de weg afgesloten © News United/ Jordi Heinen

15.45 uur | N50 tijdelijk dicht ivm reanimatie automobilist

De N50 tussen Zwolle en Kampen is vanmiddag enige tijd afgesloten geweest in verband met een reanimatie. Bij Ens was een bestuurder onwel geworden. De politie meldde op Instagram dat er sprake was van een reanimatie. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een berger zal de later vanmiddag de auto weghalen.
Het is al de hele dag erg druk op de N50 in verband met werkzaamheden aan de Ketelbrug. Veel automobilisten rijden om via de N50 en de N765.

14.30 uur | Auto botst op brugreling Zwolle

Op de Hasselterbrug in Zwolle is vanmiddag een auto op de brugreling gebotst. De wagen en de reling raakten daarbij zwaar beschadigd. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. De auto heeft vermoedelijk een klapband gekregen, waardoor de wagen tegen de reling is gebotst.
De auto botste tegen de brugreling
De auto botste tegen de brugreling © PNN

13.00 uur | Slachtoffer vliegtuigcrash is 80-jarige Duitser

In het vliegtuig dat vrijdagavond verongelukte op de Duitse luchthaven van Nordhorn-Lingen, zaten geen twee personen maar slechts één. Het gaat om een 80-jarige vlieginstructeur uit Duitsland. De man was bezig met een landingsoefening, toen hij de controle over het toestel kwijtraakte en tegen een hangar botste. Daardoor ontstond een groot gat in de wand van het bouwwerk.
Het vliegtuigje botste tegen een hangar
Het vliegtuigje botste tegen een hangar © Persbureau Meter
De piloot werd door de klap uit het toestel gesmeten en vloog via het gat in de muur de hangar binnen. Daarbij raakte hij zwaargewond. Hulpdiensten hebben eerste hulp verleend waarna de man naar een ziekenhuis in Enschede is gebracht. De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht.
In een eerder bericht meldden wij dat het zou gaan om twee inzittenden. Uit nadere informatie blijkt dat er slechts één persoon in het toestel zat.

12.00 uur | Scooterrijder gewond na aanrijding Zuidveen

Op de Blokzijlsterweg bij Zuidveen is vanmorgen een scooterrijder aangereden. Daarbij is de bestuurder van de scooter gewond geraakt. Personeel van een toevallig passerende ambulance heeft eerste hulp verleend.
De scooterrijder raakte gewond
De scooterrijder raakte gewond © Compact Media
Omdat de ambulance al een patiënt aan boord had, is een tweede ambulance opgeroepen om zich over de scooterrijder te ontfermen. Mogelijk is een voorrangsfout de oorzaak van het ongeluk. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.

11.30 uur | Afsluiting Ketelbrug zorgt voor drukte N50

Door geplande werkzaamheden is de Ketelbrug in de A6 dit weekend afgesloten voor verkeer. Dat zorgt voor drukte op de omleidingsroutes. Zo loopt de N50 van Ens naar Kampen inmiddels vol en is de vertraging opgelopen tot meer dan een half uur. Omrijden via de N765 van Kampen naar IJsselmuiden is geen oplossing, ook daar staan inmiddels meerdere files.
Op de N50 staat inmiddels een lange file
Op de N50 staat inmiddels een lange file © ProNews

11.00 uur | Brandweer iets te enthousiast met bootje...

De brandweerploeg van De Krim werd vanmorgen opgeroepen voor een ree te water langs de Krimweg. Eenmaal bij het zwemmende dier aangekomen ging de ploeg iets te enthousiast van start: het bootje dat was meegenomen om het dier te helpen, schoot los van de trailer en dreef onbemand naar het midden van het kanaal.
Het bootje koos zelfstandig het ruime sop
Het bootje koos zelfstandig het ruime sop © Persbureau Meter
De brandweer was uiteindelijk langer bezig om het bootje terug te krijgen, dan met het redden van de ree. Het dier is er gelukkig wel zonder kleerscheuren vanaf het gekomen.

06.20 uur | Vliegtuigje neergestort bij Nordhorn, piloot zwaargewond

In het Duitse Nordhorn, net over de grens bij Enschede, is vrijdagavond een klein vliegtuigje neergestort. De piloot, een 80-jarige man, is daarbij zwaargewond geraakt.
Het vliegtuigje botste tegen een hangar
Het vliegtuigje botste tegen een hangar © Persbureau Meter
Het toestel stortte neer bij Flugplatz Nordhorn-Lingen en botst tegen een hangar. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis in Enschede gebracht. Zowel de Nederlandse als de Duitse autoriteiten onderzoeken de oorzaak van de crash.
Het neergestorte toestel
Het neergestorte toestel © Persbureau Meter

Lees ook:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.