Nieuws

Dauwpop dag 2: Uitverkocht huis in zonnig Hellendoorn

Vandaag is dag twee van muziekfestival Dauwpop in Hellendoorn. Op het programma staan onder andere Danny Vera, The Opposites en Goldband. RTV Oost doet live verslag van het festival dus je hoeft er niets van te missen!
Na de gezellige eerste dag met ruim achtduizend bezoekers, is vanmorgen in alle vroegte dag twee van het festival begonnen. De ruim 2.300 mensen die op de camping zijn blijven overnachten hebben ongetwijfeld een kort nachtje gehad, want het feest ging tot 1.00 uur vanmorgen door.
Bekijk hier de livestream vanaf Dauwpop. Door drukte kan het even duren voordat de stream laadt!
Tijd om uit te slapen is er eigenlijk niet, want rond half elf trappen Ness & Guan dag twee van het muzikale feestje af. Een dikke twaalf uur later zullen The Opposites het licht weer uit doen. In dit artikel lees je welke optredens er vandaag nog meer zijn en hoe RTV Oost verslag doet van Dauwpop.

Ook zaterdag vol programma

Het programma voor dag twee biedt voor elk wat wils. Op het hoofdpodium zijn onder andere Danny Vera, Goldband en The Opposites te zien. In de gezellige stalachtige sfeer van The Barn zijn Elephant, Bökkers en High Vis te horen.
Vrijdagavond genoot het publiek van het optreden van Son Mieux
Vrijdagavond genoot het publiek van het optreden van Son Mieux © RTV Oost
Voor de liefhebber van alternatieve muziek is het Kink-podium de aangewezen plek vandaag. Sophie Straat. Bente, Stone, The Haunted Youth, Prins S en de Geit te horen met als sluitstuk Jungle by Night. Techno klanken zullen er de hele dag te horen zijn vanaf het podium met de toepasselijke naam BEUK. Onder andere Nachtkantoor, Lockar, Refuse, VE/RA, Gladde Paling en Natte Visstick zullen er optreden.
Deze twee Groningers vermaken zich prima op Dauwpop
Deze twee Groningers vermaken zich prima op Dauwpop © Eigen foto
Voor een onvervalst zomerfeestje kun je terecht bij Ness & Guan, Zwarte Water, Katnuf, Gota Jim, Claude, Kris Kross Amsterdam en Stuk. Zij zijn te zien en vooral te horen in de Party Pit. Voor wie rustig wil inchecken is er Hotel Vegas, met The Grogans, Life, Coach Party, Bob uit Zuid, Bumble B Boy, Girl Scout en Baby's Berserk.

Radio, TV en Online

Ook al kun je zelf niet naar Dauwpop toe, je hoeft niets van het festival te missen. Radio Oost doet de hele dag live verslag vanuit de mobiele studio op het festivalterrein. Je vindt ons tussen de Rollende Keukens. Ook op onze socials en online hoef je niets te missen.
Dag 1 van Dauwpop was gezellig!

Bert en Bas trappen af

Presentatoren Bert van Losser en Bas Nijhuis mengen zich vanaf 10.00 uur tussen de bezoekers en kijken vooruit naar de optredens van vandaag. Hebben de mensen op de camping een beetje goed geslapen, wat is eigenlijk het Dauwpop-gevoel en voor welk optreden komen de bezoekers eigenlijk.

Oene en Wieke tussen het publiek

Om 13.00 uur nemen Oene Loonstra en Wieke Esschendal het stokje over en mengen zich tussen het publiek. Vermaakt iedereen zich een beetje en hoe gaat het er eigenlijk aan toe achter de schermen van Dauwpop. Hoeveel vrijwilligers zijn er nodig voor een dergelijk festival en wat gebeurt er allemaal achter de podia. Het optreden van Elephent vanuit The Barn is live te horen bij Oene en Wieke.
Lekker beuken op het BEUK-podium

Paula neemt je mee

Paula Keizer neemt je vanaf 16.00 uur mee naar de leukste optredens. Ze ontvangt Bökkers, Personal Trainer en Bumble B Boy in de studio. Tussendoor hoor je sfeerverslagen vanaf het festivalterrein en blikken we terug op de optredens die je gisteren gemist hebt.

Bert tot in de laatste uurtjes

Aan het eind van de dag keert Bert terug tot in de laatste uurtjes. Hij draait veel muziek, praat bij met Top 40 nieuwkomer Claude én YouTube sensatie STUK en sluit af met een liveoptreden van DeWolff.
De mobiele studio van RTV Oost
De mobiele studio van RTV Oost © RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.