nieuws

Zwolse deelname Gay Pride smaakt naar meer, volgend jaar weer: "Graag!"

Zwolle wil volgend jaar weer met een eigen boot meedoen aan de Canal Parade van de Gay Pride. Dat zegt wethouder Vedelaar.
Zwolle deed dit jaar met de Love Boat voor het eerst mee aan de Canal Parade in Amsterdam en voer bijna vooraan.
Vedelaar is laaiend enthousiast over de Zwolse deelname. Zij was één van de Zwollenaren die dansend, zwaaiend en feestend meevoer op de boot. Volgens haar viel de Love Boat positief op door het enorme enthousiasme van de opvarenden. Zo galmde  "Ik ben een Zwollenaar' van Harm Wolters over het water. Vedelaar is onder de indruk van de vrolijkheid langs de kant van de grachten.
Vedelaar vindt het belangrijk om als stad te laten zien dat ze geen onderscheidt maakt tussen homo's en hetero's. in Nederland is dat niet meer echt nodig, maar in het buitenland, ook in buurland Duitsland, is er nog wel wat te winnen. Met de Canal Parade laat Nederland aan het buitenland zien hoe het ook kan en maakt daarmee de weg vrij voor meer gelijkheid.
De wethouder gaat binnenkort met de organisatie van de Love Boat om tafel over een boot voor volgend jaar. "Dan moet je ook nog ingeloot worden natuurlijk." Mocht er volgend jaar weer een Zwolse boot meevaren dan wil Vedelaar weer mee. "Graag!", aldus de wethouder.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.