Nieuws

112 nieuws: Slachtoffer treinongeluk Emmen (17) overleden, treinverkeer tussen Zwolle en Emmen ontregeld

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

19.00 uur | Scooterrijder omgekomen na aanrijding met trein

De scooterrijder die eerder vanavond op een rijdende trein botste in Emmen, is aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Emmen. Door het ongeluk rijden er al de hele avond geen treinen tussen Zwolle en Emmen. Hoelang de verstoring nog gaat duren is niet bekend.

18.15 uur | Geen treinen tussen Zwolle en Emmen

Door een ongeval op een spoorwegovergang in Emmen, rijden er momenteel geen treinen tussen Zwolle en Emmen. Bij het ongeluk is een scooter tegen een rijdende trein gebotst. Hoelang de verstoring gaat duren is niet bekend. Ook is niet duidelijk of er bussen worden ingezet. De Nederlandse Spoorwegen kampen momenteel met een grote landelijke storing, waardoor rond Amsterdam geen treinen kunnen rijden.
De spoorwegovergang in Emmen waar het ongeluk gebeurde
De spoorwegovergang in Emmen waar het ongeluk gebeurde © Persbureau Meter

17.15 uur | Treinvertraging door overwegstoring Borne

Treinreizigers tussen Borne en Hengelo moeten rekening houden met een onbekende vertraging. De spoorwegovergang in de Bornerbroeksestraat in Borne heeft momenteel last een storing. De treinen rijden daarom stapvoets langs de overweg. Verkeersregelaars handelen het autoverkeer af. Hoelang de storing gaat duren is niet duidelijk.
De overweg in de Bornerbroeksestraat in Borne
De overweg in de Bornerbroeksestraat in Borne © News United/ Rick olde Nordkamp

15.30 uur | Auto verliest caravan op A35

Op de A35 bij Wierden is vanmiddag een caravan losgeschoten van de trekkende auto. De sleurhut kwam in de berm tot stilstand en raakte licht beschadigd. De bestuurder wist het vakantiehuisje op wielen zelf weer aan te koppelen, maar zag het niet zitten om verder te rijden. Een berger heeft de combinatie naar een afrit begeleid.
De combinatie langs de A35
De combinatie langs de A35 © News United

15.00 uur | Brand in leegstaande boerderij Hasselt

In een leegstaande boerderij aan het Schrijverswegje in Hasselt is zondagmiddag brand ontstaan. De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand, om zo het vuur beter te kunnen bestrijden. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie sluit brandstichting niet uit.
Brand in leegstaande boerderij Hasselt
Brand in leegstaande boerderij Hasselt © Henry Wallinga

12.30 uur | Binnenbrand Hengelo snel geblust

In een garage aan de Fie Carelsenstraat in Hengelo is zondagmiddag brand ontstaan. De brandweer was snel ter plekke om het vuur te doven. Daardoor is de schade beperkt gebleven. De oorzaak van de brand is niet bekend.
De brandweer was snel ter plekke
De brandweer was snel ter plekke © News United/ Jordi Heinen

10.30 uur | Waslijst aan overtredingen bij verkeerscontrole N50

De politie Oost-Nederland heeft vrijdag een grote verkeerscontrole gehouden op de N50 bij Zalkerbroek. Daarbij is een waslijst aan bekeuringen uitgeschreven: ruim tachtig bestuurders gingen op de bon. De belastingdienst was ook aanwezig en deed goede zaken: er werd ruim 21.000 euro aan openstaande rekeningen geïnd en drie voertuigen werden in beslaggenomen.
Ruim zestig bestuurders kregen een bon voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden, in acht gevallen was er iets mis met de lading of de aanhanger, twee voertuigen bleken niet verzekerd, zes bestuurders konden geen rijbewijs tonen of hadden die helemaal niet, twee voertuigen bleken niet verzekerd en in één geval deed de richtingaanwijzer het niet.
Bij alle bestuurders is ook een blaastest afgenomen, niemand blies boven de limiet.

10.15 uur | Felle brand Zwartsluis legt schuurtjes in de as

In het centrum van Zwartsluis zijn zondagochtend twee schuurtjes door brand verwoest. Ook zes kliko's gingen verloren. De schuurtjes en kliko's stonden aan de Museumlaan. Een buurtbewoner heeft nog geprobeerd het vuur zelf te blussen, maar dat had weinig effect.
De schuurtjes gingen volledig verloren
De schuurtjes gingen volledig verloren © Henry Wallinga

10.00 uur | Uitslaande woningbrand Hengelo

Aan de Krabbenbosweg in Hengelo is zaterdagnacht brand ontstaan in een woning. Het vuur werd rond middernacht ontdekt, niet veel later sloegen de vlammen uit de ramen. De brandweer schaalde op naar grote brand, om zo meer blusvoertuigen ter beschikken te krijgen. De ploegen van Hengelo, Delden, Borne en Enschede hebben de brand geblust.
De vlammen sloegen uit de woning
De vlammen sloegen uit de woning © News United/ Rick olde Nordkamp
Eén persoon is door de brandweer van een balkon gehaald. Ook heeft de brandweer een slang uit de woning weten te redden. Vijf personen zijn door ambulancepersoneel nagekeken omdat ze rook hadden binnengekregen. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.
Woningbrand Hengelo
Woningbrand Hengelo © Ginopress

Lees ook:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.