Nieuws

Dauwpop-directeur Rob Telgenkamp blikt tevreden terug: "Vrijdag en zaterdag vasthouden"

Rob Telgenkamp op Dauwpop
Rob Telgenkamp op Dauwpop © RTV Oost
Het was altijd een vast gegeven: het weekend van Hemelvaart is er Dauwpop in Hellendoorn. Maar aan die zekerheid in het leven zou zo maar eens een eind kunnen komen. Volgens organisator Rob Telgenkamp is het geen gek idee om de vrijdag en zaterdag als festivaldagen aan te houden. De 28e editie staat in elk geval al gepland op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni 2024.
Met een grijns van oor tot oor en een biertje in de hand blikt Telgenkamp tevreden terug op de editie van 2023. Eén hoogtepunt kan en wil hij niet noemen. Hij is vooral trots op de bezoekers: "Wij geven de ingrediënten, zij moeten de rest doen. En dat doen ze goed."
Veel tijd om uit te rusten is er niet, want de voorbereidingen voor 2024 lopen al. En die beginnen met de meest prangende vraag: welk weekend wordt het?

Te koud en te veel concurrentie

Traditioneel was Dauwpop op de donderdag van Hemelvaart. Maar in de afgelopen jaren is daar al regelmatig van afgeweken. Soms viel Hemelvaart vlakbij of zelfs samen met Bevrijdingsdag, dan is de concurrentie simpelweg te groot.
Rob Telgenkamp blikt terug op Dauwpop
Al is opschuiven ook geen garantie voor een rimpelloos festival. Dit jaar zat Dauwpop namelijk vlak achter Pinksteren. "Dan krijgen wij ons materiaal twee dagen later. Da's aanpezen voor de werkploeg." Toch is Telgenkamp tevreden over het verloop van het festival dit jaar: "We móeten tevreden zijn. Dag 1 was goed en gezellig, dag 2 was uitverkocht. Heel mooi dus, al verkoop ik liever twee dagen uit natuurlijk."
Maar Dauwpop is, sinds de komst van een tweede dag vorig jaar, weer een festival in opbouw. "Je start eigenlijk eigenlijk iets nieuws. Vorig jaar ging goed, dit jaar ook. Maar we zijn nog groeiende." Maar betekent dit dan dat de vrijdag en zaterdag als festival een blijvertje zijn? "Ja, ik denk dat we daaraan moeten vasthouden."

Camping

Vrijdag liepen er zo'n 8.000 bezoekers over het terrein, zaterdag kwamen er 14.000 bezoekers naar Hellendoorn. Zo'n 2500 bezoekers bleven slapen op de festivalcamping. Telgenkamp liep er een rondje en keek zijn ogen uit: "Kijk naar de sfeer op de camping. We geven iedereen bij binnenkomst een vuilniszak. En kijk, er ligt op de camping helemaal niks! Dat vind ik mooi. Ja, ik ben echt wel trots op ons publiek."
Zondagavond is de voorverkoop van de editie 2024 al weer van start gegaan. Deze Super Early Bird tickets waren binnen een dag uitverkocht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.