Nieuws

Gerda en Arie uit Wierden renoveren en besturen al 35 jaar eeuwenoude koetsen

Arie en Gerda naast hun koets uit Parijs
Arie en Gerda naast hun koets uit Parijs © Niels Wesselink
Hoge hoeden, koetsen en chique kledij: de Koets’n Keerls en Vrouwleu rijden voor de 50ste keer door Twente met hun eeuwenoude koetsen. Gerda en Arie Middelkamp zijn al 35 jaar fanatiek lid van deze bijzondere vereniging en hebben hun schuur er zelfs voor omgebouwd.
“Het begon met één koets maar het zijn er nu twaalf”, zegt Arie Middelkamp. Aan deze collectie voegt hij elke twee jaar een nieuwe koets toe, die hij zelf renoveert. Zijn vrouw Gerda vond het eerst maar onzin, zoveel koetsen. “Je kunt toch maar in een tegelijk zitten”, lacht ze. Maar ondertussen heeft dit fanatieke stel al vele prijzen op hun naam staan voor hun prachtige rijtuigen en bijpassende kleding.
Hoge hoeden, koetsen en chique kledij: de Koets’n Keerls en Vrouwleu rijden voor de 50ste keer door Twente met hun eeuwenoude koetsen. Gerda en Arie Middelkamp zijn al 35 jaar fanatiek lid van deze bijzondere vereniging en hebben hun schuur er zelfs voor

Koetshuis

Gerda heeft zelfs een cursus in Amsterdam gevolgd voor het maken van hoeden. En dat werpt z’n vruchten af. Hun schuur staat vol met prijzen, koetsen, foto’s en mooie hoeden. “Ons koetshuis”, zegt Harrie. Hier schildert en renoveert hij de eeuwenoude koetsen met als laatste project een koets uit 1860, gebouwd in Parijs.
Het zou mooi zijn als een koets kan praten
Met deze koets doen ze mee aan de 50ste Twenterit van de Koets'n Keerls en Vrouwleu. “Het zou mooi zijn als een koets kan praten, deze koets komt uit een chique wijk van Parijs en is gebouwd 1860, ik zou graag weten wat deze koets allemaal al heeft gezien”, zegt Gerda.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.