Sport

Programma: finale FC Twente, SC Genemuiden hoopt op Derde Divisie en nog veel meer nacompetitie

Twente staat in de finale van de play-offs
Twente staat in de finale van de play-offs © Orange Pictures
Het is juni, maar het sportseizoen zit er nog steeds niet op. Deze week is er nog genoeg om voor te strijden en dan vooral in de nacompetitie van het amateurvoetbal. Hieronder een overzicht van de wedstrijden.

Betaald voetbal

FC Twente speelt deze week de finale van de play-offs om Europees voetbal. Sparta Rotterdam, dat zondag na strafschoppen won van FC Utrecht, is donderdag de gastheer op Het Kasteel. Zondag is de return in Enschede en valt de beslissing.

Amateurvoetbal

SC Genemuiden hoopt deze week te promoveren naar de Derde Divisie. Na het uitschakelen van Excelsior'31 is Capelle, dat net als Genemuiden in de Vierde Divisie speelt, in de finale in een dubbele ontmoeting de tegenstander. Vanavond is de eerste in Genemuiden, zaterdag de return Capelle aan den IJssel.
DOS'37 en DOS Kampen staan zaterdag tegenover elkaar in de halve finales om een plek in de 1e klasse. De winnaar gaat de strijd aan met de winnaar van het duel tussen Hierden en Unicum.
Den Ham, Dieze West, Enter Vooruit, Hellendoorn en Tubantia gaan voor de finale om een plek in de 2e klasse en Blauw Wit'66, CSV'28, Juliana'32, Marienberg en SC Lutten gaan voor een plek in de 3e klasse. Ook zij staan in de halve finales.
Steenwijk gaat voor promotie naar de 4e klasse. In de finale is Haren zaterdag de tegenstander.
Op zondag begint NEO zondag aan de nacompetitie met een halve finalewedstrijd tegen het Brabantse Volharding. Bij winst moet het nog een wedstrijd winnen om volgend jaar in de Vierde Divisie te spelen.
ATC'65, Bon Boys en De Tukkers staan donderdagavond in de kwartfinales om een plek in de 1e klasse. Zondag zijn de halve finales. Een stap lager hoopt Barbaros de halve finales van zondag te halen. Lemelerveld en Eilermark haalden die al.
In Noord hoopt USV te promoveren naar de 3e klasse. THOS is zondag de tegenstander in de halve finale. De winnaar van MOVV - Weerdinge is bij winst de tegenstander in de finale een week later.
In Oost strijden zeven Overijsselse clubs zondag om een finaleplek om volgend jaar in de 3e klasse te spelen. Een niveau lager doen negen clubs een gooi naar een finaleplek voor een ticket voor de 4e klasse.

Softbal

De softbalsters van Tex Town Tigers spelen zaterdag in eigen huis twee keer tegen Onze Gezellen in de Hoofdklasse. Die ploeg een staat een plek lager in de stand. Tex Town Tigers is de nummer vijf.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.