Nieuws

Definitief geen nieuwe stakingen bij KLK Kolb in Delden

FNV-voorzitter Tuur Elzinga komt de stakende medewerkers van KLK Kolb Specialties een hart onder de riem steken
FNV-voorzitter Tuur Elzinga komt de stakende medewerkers van KLK Kolb Specialties een hart onder de riem steken © RTV Oost
De stakingen bij chemiefabriek KLK Kolb Specialties in Delden zijn definitief voorbij. Een meerderheid van de vakbondsleden stemde in met het voorstel dat neerkwam op negen procent loonsverhoging plus eenmalig 750 euro.
Bijna drie weken lang legden medewerkers hun werk neer, onder meer uit onvrede over een eerder loonbod van de werkgever.
Volgens vakbond CNV ging de directie eind mei in op de uitnodiging om eens een kop koffie te komen drinken. De nieuwe onderhandelingen die daaruit voortvloeiden, leidden tot het voorstel dat nu is aangenomen.
De bonden eisten aanvankelijk een loonsverhoging van 14,3 procent, de directie zette daar een verhoging van 6,1 procent tegenover.
Tijdens de staking klaagden medewerkers ook over de manier van communiceren van de directie. De medewerkers vinden dat zij de lozing van het kankerverwekkende dioxaan in het Twentekanaal volledig in de schoenen geschoven kregen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.