Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: spookrijder heeft totale black-out

De bestuurder van de zilvergrijze Peugeot neemt de verkeerde afslag en maakt zich schuldig aan spookrijden.
De bestuurder van de zilvergrijze Peugeot neemt de verkeerde afslag en maakt zich schuldig aan spookrijden. © RTV Oost
Wat bezielt de automobilist in deze aflevering van Oost op het Asfalt? De bestuurder moet toch wel een totale black-out hebben gehad, anders valt niet te verklaren waarom de auto ineens linksaf gaat, recht tegen het verkeer in.
Het incident deed zich afgelopen weekend voor op de N48, op de aansluiting met de A28. Tussen Ommen en Hoogeveen, bij het verlaten van deze provincie en het binnenrijden van Drenthe.
Een automobilist ziet tot zijn grote schrik hoe iemand een verkeerde weghelft kiest en recht op hem af komt.
De video werd ons toegestuurd door een automobilist met dashcam, die nietsvermoedend achter een andere wagen rijdt. Om vol verbijstering toe te zien hoe de bestuurder van deze zilvergrijze Peugeot ietwat lijkt te aarzelen. Om vervolgens op het laatste moment naar links te sturen. Terwijl de pijlen toch overduidelijk de juiste weg wijzen.

In de war?

Op dat moment nadert uit tegenovergestelde richting een andere automoblist. Die krijgt de schrik van zijn leven als hij ziet hoe de Peugeot recht op hem af komt. Met lichtsignalen slaat hij alarm, waarop de Peugeot-rijder blijkbaar door heeft wat er aan de hand is.
Want de automobilist met dashcam ziet in zijn spiegel dat de spookrijder - nadat hij de tegenligger had ontweken - stopt en omdraait. "Ik gok dat hij totaal in de war is geweest. en dat hij wellicht dacht dat hij de afslag naar Meppel nam ofzo."
Gezien het smalle weggedeelte ter hoogte van de middenberm is het haast een mirakel dat het zonder kleerscheuren is afgelopen.

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.