nieuws

PEC Zwolle - SC Cambuur uitgesteld op last van burgemeester Meijer

PEC Zwolle - Cambuur wordt uitgesteld
PEC Zwolle - Cambuur wordt uitgesteld
De voetbalwedstrijd PEC Zwolle – SC Cambuur, die aanstaande zaterdag om 18.30 uur gespeeld zou worden, is verplaatst naar volgende week woensdag. Er wordt dan om 19.45 uur afgetrapt.
Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle heeft dat besluit genomen vanwege een aangekondigde politiestaking rond het duel.
De burgemeester geeft aan het verbod te betreuren: “Maar zonder de noodzakelijke inzet van de politie kan ik niet instaan voor de openbare orde en veiligheid rond het duel.”

Betreuren
Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle, betreurt de afgelasting: "Maar de club steunt het besluit van de burgemeester."
"Als club waarborgen we de veiligheid binnen de stadionpoorten, gemeente en politie doen dit daarbuiten. Zoals reeds gezegd door de burgemeester kan deze veiligheid buiten het stadion niet gegarandeerd worden, waardoor de beslissing af te gelasten onvermijdelijk is."
Nieuwe datum
De inzet van de gemeente en PEC Zwolle is om in samenspraak met de politie en de KNVB een nieuwe datum op zo kort mogelijke termijn te vinden voor de wedstrijd. Naar alle waarschijnlijk wordt de wedstrijd volgende week woensdagavond om 19.45 uur gespeeld.
Al aangeschafte kaarten voor deze wedstrijd, blijven geldig laat de club weten op de website.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.