Rienstra loopt gebroken middenhandsbeentje op

Ben Rienstra heeft zaterdag in de oefenwedstrijd van PEC Zwolle tegen VVV-Venlo een middenhandsbeentje gebroken. Dat is gebleken na onderzoek in het ziekenhuis.

De middenvelder viel in Venlo ongelukkig op zijn hand en had direct al last van zijn pink en misselijkheid. Rienstra trainde dinsdag met een manchet om zijn hand en kan daarmee ook gewoon wedstrijden spelen.

Geen hersenschudding

Rick Dekker heeft geen hersenschudding overgehouden aan het duel met VVV. De middenvelder kwam al vroeg in de wedstrijd in botsing met een tegenstander en kon daarna niet verder spelen. Dekker traint vanaf donderdag weer volledig met de groep mee.

Bart Schenkeveld, die zaterdag eveneens uitviel, kampt nog altijd met nekklachten. Uit onderzoek is gebleken dat er niets is beschadigd, maar de nek zit nog wel behoorlijk vast. Schenkeveld kwam in Venlo verkeerd terecht na een kopduel.


Komt goed uit

"Het leek in Venlo wel een beetje op M*A*S*H", zag Gerard Nijkamp. De technisch directeur van PEC Zwolle is dan ook niet ongelukkig met de uitstel van de eerste competitiewedstrijd tegen Cambuur, vanwege de politiestaking. "De jongens staan vandaag gelukkig weer op het veld, maar een aantal dagen erbij komt ons eigenlijk ook wel goed uit."

Als alles meezit zou ook Stef Nijland tegen Cambuur weer bij de wedstrijdselectie kunnen zitten. De aanvaller kampte de afgelopen weken met een liesblessure. Het duel met Cambuur stond gepland voor aanstaande zaterdag, maar op last van burgemeester Meijer van Zwolle is de wedstrijd verplaatst naar volgende week woensdag.

Deel dit artikel: