Nieuws

Vrijwilligers en studenten maken meer dan honderd kostuums voor musical Fanfare

Kostuumontwerper Sasja Polder legt de laatste hand aan een overall.
Kostuumontwerper Sasja Polder legt de laatste hand aan een overall. © Harry Hol
De film 'Fanfare' van Bert Haanstra wordt een musical. En de meer dan honderd acteurs moeten dan wel iets aanhebben op het podium. Vrijwilligers en stagiaires van Deltion en Landstede werkten de afgelopen drie maanden aan alle outfits.
"Ik baseer me op de felle kleuren van de vlag van Giethoorn," zegt kostuumontwerper Sasja Polder, "rood, geel en blauw!" Het grootste deel zit al in dozen, klaar voor de premiere. Maar in het atelier werken vrijwilligers en studenten nog hard door.

Ruzie

De meer dan honderd zangers, dansers, acteurs en muzikanten spelen een gemoderniseerde versie van 'Fanfare', de beroemde film van Bert Haanstra. Een lokale fanfare valt door ruzie uit elkaar.
Een van de kostuums waar Polder nu aan werkt is die van Aike, een van de hoofdrolspelers. Het is gebaseerd op een overall. "Het zijn gewone mensen uit het dorp, dus zijn de kostuums gebaseerd op werkkleding."

Puntjes op de i

Op dit moment is het vooral puntjes op de i zetten. De kostuums krijgen naamlabels voor de acteurs. En de laatste details worden aangebracht.
Ondertussen wordt in de Meenthe in Steenwijk nog druk gerepeteerd. De premiere staat voor de deur: over twee weken is het zover. "Op 21 juni moet het allemaal staan," zegt Polder.
Kostuums voor musical Fanfare

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.