Amateurvoetbal

SC Genemuiden op koers voor promotie naar Derde Divisie dankzij knappe zege op Capelle

SC Genemuiden heeft zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft in de finale van de nacompetitie om een plek in de Derde Divisie. Op het eigen sportpark De Wetering wist de formatie van René van der Weij dinsdagavond Capelle in de heenwedstrijd met 3-1 te verslaan.
De bezoekers uit Zuid-Holland kwamen nog wel aan de leiding in de tapijtstad. Marlon Slabbekoorn zette Capelle halverwege de eerste helft aan de goede kant van de score (0-1), maar tien minuten later was het alweer gelijk in Genemuiden. Met een verwoestende uithaal bracht Rens van Benthem zijn ploeg op gelijke hoogte, 1-1.

Genemuiden kantelt duel

Op slag van rust wist Genemuiden, dat vorige week verantwoordelijk was voor de degradatie van Excelsior'31, het duel te kantelen tegen het hoger aangeslagen Capelle. Via een treffer van Yoran Popovic namen de gastheren brutaal de leiding, 2-1.

Wederom Popovic

In de tweede helft hield Genemuiden knap de rijen gesloten toen Capelle op zoek ging naar de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd zat de thuisploeg zelfs op rozen door toedoen van goudhaantje Popovic. De aanvaller die zaterdag in Rijssen ook van grote waarde was, tekende na een slippertje van de Capelle-doelman voor zíjn tweede en Genemuidens derde van de avond: 3-1.
Capelle kreeg in het vervolg nog kansen om de marge te verkleinen, maar doelman Hidde Streutker stond kundig zijn mannetje. In de slotfase kon Genemuiden de uitgangspositie voor de return nóg aangenamer maken, maar Osama Ben Kaddour miste een dot van een kans. Uiteindelijk bleef het dus bij 3-1.
De doelpunten bij SC Genemuiden - Capelle (3-1), met commentaar van Breman.net

Return

Komende zaterdag staat in Capelle aan den IJssel de return op het programma. Bij winst, een gelijkspel of zelfs een kleine nederlaag is SC Genemuiden volgend seizoen verzekerd van Derde Divisie-voetbal. Een samenvatting van de tweestrijd is zondag te zien in De Oosttribune op TV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.