Nieuws

Spass Muss Sein maakt er een feestje van op het SPUNCK Podium

Schlagerkoor Spass Muss Sein uit Nijverdal maakt er een feestje van bij SPUNCK Podium
Schlagerkoor Spass Muss Sein uit Nijverdal maakt er een feestje van bij SPUNCK Podium © RTV Oost
Dat het Nederlandse levenslied populair is, da's een publiek geheim. Maar ook de Duitse en Oostenrijkse schlagers worden hier steeds populairder. En dat merken ze bij de schlagerkoren ook: na de magere coronajaren hebben ze bij Spass Muss Sein uit Nijverdal nu een bomvolle agenda. In SPUNCK Podium hebben we het daarover, maar er is meer!
In de nieuwe aflevering ook een gesprek en optreden van RETUNEZ, oftewel Teun van der Salm die het drummen en dj'en combineert. King's Men speelt King Lear en draait de rollen daarbij - deels noodgedwongen - om. En er is weer een goed gesprek tussen Pronk en Abels, deze keer over denigrerend geklets en verhuizen.
Pronk en Abels hebben een goed gesprek over denigrerend geklets en verhuizen
Vaste gast Erik Neimeijer is gefascineerd door dagboeken en schreef daar al eens een nummer over, dat hij deze aflevering speelt. En natuurlijk de agenda en tips van de Overijsselse poppodia.

Spass Muss Sein

In 2017 werd Spass Muss Sein opgericht. "En dan groeit het verder en verder", vertelt Cees ter Haar. Nu hebben we 80 a 90 nummers en treden we overal op."
En dat onder bezielende leiding van Greet Nekkers, de enige vrouw in het hele gezelschap. "En dat is heel leuk, als enige vrouw tussen de mannen. We repeteren regelmatig en dan wordt er ook heel hard gewerkt."
Maar wat is dan de kracht van de schlagermuziek? "Iedereen vindt het mooi", zegt Nekkers. Waar je ook bent, iedereen zingt mee." Ter Haar vult aan: "Het zijn nummers die iedereen kent, het is feestmuziek. We hebben wel eens polonaise bij optredens, het is een groot feest. En daar is het ook om te doen!"
Schlagerkoor Spass Muss Sein maakt er een feestje van!
En omdat schlagers steeds populairder worden, is het in april 2024 dan ook tijd voor een eigen festival. In Ahoy in Rotterdam wordt dan het Festival der Liebe gehouden. Of de mannen (en vrouw) van Spass Muss Sein daar misschien wel zullen optreden, of gewoon als bezoekers bij zullen zijn, da's nog even afwachten.
De hele uitzending van SPUNCK Podium is via deze link te bekijken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.