Nieuws

Actrice Madeliefe Koops kijkt tevreden terug op rol in DHLOMO: "Elke avond die speeltuin weer in!"

Madeliefe en Herman Koops
Madeliefe en Herman Koops © RTV Oost / Marcus Ganzevles
Madeliefe Koops, geboren in Ootmarsum, is van alle markten thuis. Afgestudeerd aan de toneelacademie in Maastricht, haar acteerdebuut gemaakt in Flikken Maastricht, gespeeld in Soldaat van Oranje en in het theaterspektakel DHLOMO, geproduceerd door broer Boudewijn Koops. En ook zangeres op bruiloften. "Dat doe ik er extra bij, ik vind dat zo leuk om te doen!"
Voor DHLOMO moest Madeliefe wel uit een ander vaatje tappen. "Mijn rol was iets dat ik totaal nog nooit had gedaan: comedy en ook nog in het Twents, wat ik niet spreek. Ik heb geprobeerd om er fysiek iets van te maken, want ik stond wel naast Nathalie Baartman, die veel meer jaren ervaring heeft, een komediant is en Twents praat." Maar de chemie bleek heel goed te zijn, tot groot plezier van Madeliefe. "Elke avond dacht ik: ik ga die speeltuin weer in, daar gaan we weer!"
Samen met haar vader Herman Koops is Madeliefe aangeschoven in de studio van SPUNCK Podium. Herman, dirigent, pianist, organist en docent die zijn sporen heeft verdiend, is trots op zijn kinderen. "Ik vond het wel heel spannend: twee van je kinderen die spelen en dan kijk je ernaar en dan denk je 'potverdorie wat hebben ze dat goed gedaan met z'n tweeën'. Ik vond het fantastisch."
En nu? Wat gaat Madeliefe nu doen? Dat vertelt ze in onderstaande video:
Madeliefe Koops over wat ze deze zomer op het programma heeft staan
In de uitzending van SPUNCK Podium zingt Madeliefe, op piano begeleid door Herman, het nummer Liefde van Later van Herman van Veen. In de uitzending ook een langer gesprek met Madeliefe en Herman. De links staan hieronder.

Verder in SPUNCK Podium: ENorm en Meltem

We hebben er lang op moeten wachten maar: ENorm is in de studio en terug van weggeweest. Eric ten Bos streed tegen schildklierkanker en het gaat nu heel goed met hem. In een gesprek over hoe het precies met hem gaat en hoe ENorm met eigen nummers een mooi nieuw pad inslaat, is Eric's verhaal openhartig, krachtig en ontroerend. het nummer Waterfront, geproduceerd door Edwin van Hoevelaak, is daar een voorbeeld van. ENorm speelt in de studio twee nummers.
Schrijfster Meltem Halaceli is bezig met een boek over haar moeder, die in de jaren '70 vanuit Turkije naar Nederland kwam en een bloeiend kappersbedrijf opzette in Hengelo. We schreven daar eerder een verhaal over dat je hier kunt lezen.
Er is natuurlijk weer een aflevering van Een goed gesprek, waarin uitgever Paul Abels en muzikant Arjan Pronk dieper ingaan op religie. Nieuwsgierig? Het gesprek staat in onderstaand bericht.
Verder zijn de Overijsselse poppodia zijn er weer met nieuws, tips en de agenda.
De nieuwe uitzending is via deze link terug te vinden op onze website. En op ons YouTube-kanaal zijn alle video's ook terug te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.