Betaald voetbal

Jans omarmt complimenten, maar eist opperste concentratie: "Niet gaan zweven"

FC Twente-trainer Ron Jans
FC Twente-trainer Ron Jans © Orange Pictures
FC Twente begint donderdagavond als torenhoge favoriet aan het play-off tweeluik met Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Ron Jans steekt in blakende vorm en maakte in de eerste ronde van de nacompetitie gehakt van SC Heerenveen. De ervaren oefenmeester zorgt er echter voor dat zijn equipe, ondanks de complimentenregen, met beide benen op de grond blijft staan.
Na de klinkende zege van afgelopen zondag op SC Heerenveen (4-0) ging de focus dan ook al snel op donderdag: Sparta-uit. "Het was even kort nagenieten, om vervolgens maandag de knop weer om te zetten. Want er staan nog twee prachtige wedstrijden op het programma", zegt Jans.

Bloedvorm

Er werd de voorbije dagen bijna geen voetbalpraatprogramma of podcast opgenomen waarin het níét over de suprematie van het elftal van Jans ging. FC Twente verkeert in bloedvorm. "Maar als je veel complimenten krijgt moet je wel oppassen dat je niet gaat zweven", stelt de trainer.
Jans omarmt complimenten, maar eist opperste concentratie: "Niet gaan zweven"

Wapens Sparta

"Sparta is gewoon een goede tegenstander. Ze hebben meerdere wapens. Met de lange bal op Lauritsen (spits Sparta, red.), spelhervattingen en vroege voorzetten zijn ze gewoon heel gevaarlijk. Sparta heeft heel veel kopkracht. En onze jongens langer maken, dat valt niet te trainen. Dus we moeten Sparta zo ver mogelijk van de goal afhouden."

Gretig

Het neemt niet weg dat FC Twente de te kloppen ploeg is. "Het hele team straalt uit dat we dat Europese ticket willen bemachtigen. Wij willen het écht. Dat zie je ook op het veld terug en dat moet zo blijven", aldus Jans, die op Anass Salah-Eddine en Max Bruns na kan beschikken over een fitte selectie.

Radio Oost

Het eerste play-off duel tussen Sparta en FC Twente is donderdagavond vanaf 20.00 uur uiteraard live te volgen in De Oosttribune op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.