Verkoop van discotheek Takens in Balkbrug onvermijdelijk

Na het tweede faillissement binnen een jaar is verkoop van discotheek Takens in Balkbrug onontkoombaar. Dat stelt de Zwolse curator Claassen die zich gisteren over de financiële situatie van de Sallandse uitgaansgelegenheid heeft laten bijpraten.

De curator laat weten dat hij zich nog moet verdiepen in de stand van zaken met betrekking tot de ontslagaanvragen voor het personeel, schulden en andere bij het faillissement betrokken partijen. "Maar uit het feit dat de eigenaar begin vorige maand zelf de stekker eruit heeft getrokken om verdere verliezen te voorkomen, mag je opmaken dat een nieuwe doorstart er niet in zit."

Discotheek Takens in Balkburg ging vorig jaar ook failliet. Toen volgde in oktober nog een doorstart met een nieuwe programmering , maar die mislukte. De rechter sprak vorige week opnieuw het faillissement uit over Takens. Daarmee lijkt definitief een einde gekomen aan Sallandse discotheek, die te maken had met een publiek dat liever kiest voor festivals, tentfeesten en drinkketen.

Lastig om serieuze gegadigden te vinden

Takens wordt verkocht, maar het kan lastig worden om een serieuze gegadigde te vinden voor de discotheek, erkent de Zwolse curator. "Belangstellende marktpartijen willen over het algemeen zo min mogelijk geld steken in een overname, maar er moet wel genoeg op tafel komen om banken en brouwerij tevreden te stellen. In dat spanningsveld moeten we tot het beste resultaat zien te komen. Er zal enige tijd overeen gaan voordat duidelijk is wat er mogelijk is." 

De eerste stap in het verkooptraject is een taxatie van het horecapand. Dat zal op korte termijn plaatsvinden.

Meer over dit onderwerp:
discotheek Takens Balkbrug verkoop Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren