Nieuws

Twee bedrijven failliet: leverancier keukenapparatuur en trappenfabrikant

Deze week gingen twee Overijsselse bedrijven op slot nadat ze zelf het faillissement hadden aangevraagd.
Deze week gingen twee Overijsselse bedrijven op slot nadat ze zelf het faillissement hadden aangevraagd. © Thinkstock / Dorling Kindersley
De afgelopen week gingen in Overijssel twee bedrijven failliet: Food Equipment Groep (FEG) en Stairway Trappen. Beide ondernemingen zitten in Hengelo. FEG kampt met een schuldenlast van 8 ton, waarvan circa 175.000 euro coronasteun.
Food Equipment Groep, in de branche kortweg bekend als FEG, is gevestigd aan de Pasmaatweg en levert hoogwaardige keukenapparatuur, waaronder steamers en ovens, aan professionele keukens van onder meer restaurants.
De onderneming werd acht jaar geleden opgezet door twee compagnons, maar werd de laatste jaren gerund door één bestuurder, die al enkele decennia in de branche actief is.

Corona als genadeklap

Het bedrijf schreef al enkele jaren rode cijfers, maar met name de coronacrisis - toen de horeca massaal dichtging - vormde de genadeklap.
Volgens curator Arco Blankestijn is er sprake van een schuldenlast van circa 8 ton, waarvan 175.000 euro aan coronasteun die nog moet worden terugbetaald. Er waren nog twee personeelsleden in dienst. Een doorstart lijkt er volgens de curator niet in te zitten.
De bestuurder heeft zelf het faillissement aangevraagd.

Familiebedrijf

Stairway Trappen is een familiebedrijf dat al sinds 1991 actief is. De onderneming is gespecialiseerd in trappen en balustrades, waarbij het niet alleen om doorsnee-trappen voor woningen gaat, maar ook prestigieuzere projecten met ingewikkeldere constructies.
Ook Stairway Trappen heeft zelf het faillissement aangevraagd. Curator is Gerrit Beekman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.