Betaald voetbal

FC Twente-bedwinger Fiorentina verliest finale Conference League

Twente verloor maar nipt van finalist Fiorentina
Twente verloor maar nipt van finalist Fiorentina © ANP
Wat als...? Een veelgehoorde term in de voetballerij en vanavond zal hij ook bij supporters van FC Twente door de gedachten zijn gegaan toen ze Fiorentina in de finale van de Conference League zagen staan.
De Italiaanse ploeg was de tegenstander van de Enschedeërs in de play-offronde in augustus vorig jaar. En Twente was zeker niet kansloos. In Florence werd het 2-1, maar er lagen nog kansen op de groepsfase.

Kansen in return

Een week later volgde de return in een bomvolle Grolsch Veste. Twente kreeg goede kansen, met in de laatste seconden zelfs nog een megakans voor Joshua Brenet. Het bleef bij 0-0 en dus stootte de Italiaanse ploeg door naar het hoofdtoernooi, met uiteindelijk dus vanavond een finaleplaats als eindresultaat.

Wat als...?

Wat als Brenet die bal wel binnen had gekopt? Wat als Twente het hoofdtoernooi wel had gehaald? We zullen het nooit weten.

Nieuwe kans

Twente krijgt mogelijk deze zomer een nieuwe kans om de Conference League te halen. Het moet dan in twee duels (donderdag en zondag) afrekenen met Sparta om de tweede ronde voorronde te halen.
Nog een voorronde meer dan vorig jaar moet het dan zien te overleven. Eind juli gaat de bal dan al rollen en Twente moet drie dubbele confrontaties zien de groepsfase te halen.

West Ham wint finale

Fiorentina verloor vanavond de finale in Praag overigens van het Engelse West Ham United, de bedwinger van AZ in de halve finales, door een late treffer van Jarrod Bowen met 2-1.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.