Nieuws

112 Nieuws: Vrachtwagen belandt op z'n kant in de berm bij Steenwijk

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven op donderdag in onze provincie.

22.00 uur: Vrachtwagen gekanteld

Een vrachtwagen is gekanteld bij werkzaamheden in de berm langs de A32 bij Steenwijk. De chauffeur was bezig met het aanleggen van drainage, maar bij het aanvoeren van grond ging het mis.
Bij het kiepen bleef een grote klont grond hangen, waardoor de combinatie omkiepte. De chauffeur is ongedeerd.
De chauffeur is ongedeerd
De chauffeur is ongedeerd © Henry Wallinga

16.00 uur | File tot in Duitsland na aanrijding op N35 bij Enschede

Na een aanrijding op de N35 bij Enschede is vanmiddag een file ontstaan tot in Duitsland. Bij het ongeluk botsten twee auto's op elkaar. Beide auto's raakten daarbij flink beschadigd. Een inzittende van één van de auto's moest worden nagekeken door ambulancepersoneel.
Rijkwaterstaat sloot één rijstrook van de weg af, waarop een file ontstond tot in Duitsland. Een bergingsbedrijf is opgeroepen om de betrokken auto's af te voeren. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk.
Flinke file na ongeluk op de N35
Flinke file na ongeluk op de N35 © NewsUnited/Dennis Bakker

10.00 uur | Grote politiecontrole in Hengelo

In Hengelo houdt de politie donderdagochtend een grote controle. Daarbij wordt samengewerkt met de Belastingdienst, Douane, Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). In en rondom Hengelo worden voertuigen en vrachtwagens van de weg gehaald en begeleid naar de parkeerplaats van de Makro, waar de controle plaatsvindt.
Grote politiecontrole in Hengelo
Grote politiecontrole in Hengelo © RTV Oost

10.00 uur | Bestuurder auto gewond na aanrijding met bakwagen

De bestuurder van een auto is vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding met een bakwagen van een transportbedrijf op de N348 in Deventer. De automobilist werd van achteren aangereden toen hij onder het viaduct van de A1 stilstond voor een file bij de verkeerslichten iets verderop in de richting van Epse.
Ongeval onder viaduct A1 op N348 bij Deventer
Ongeval onder viaduct A1 op N348 bij Deventer © Rens Hulman/News United
De gewonde man moest door de brandweer uit de auto worden gehaald en is met nekletsel in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de bakwagen is ook door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoeft niet mee naar het ziekenhuis. Het verkeer kan via andere rijstroken langs het ongeval worden geleid. Beide wagens liepen forse schade op en moeten worden weggesleept.
Kop-staartaanrijding op N348 bij Deventer, automobilist gewond naar ziekenhuis

09.30 uur | Landbouwvoertuig komt in botsing met auto

Op de Holstweg bij Den Nul kwam vanmorgen een landbouwvoertuig in botsing met een auto. Het ongeval gebeurde in een bocht van de weg. De auto raakte na de botsing van weg en belandde achterstevoren in de berm. Eén gewond persoon is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld, maar hoeft niet mee naar het ziekenhuis.
Zowel de auto als het landbouwvoertuig liepen schade op. De auto moet worden weggesleept.
Botsing landbouwvoertuig met auto in Den Nul
Botsing landbouwvoertuig met auto in Den Nul © PNN

07.45 uur | Brand verwoest tuinhuis in Almelo

Achter een woning aan de Jasmijnstraat in Almelo is afgelopen nacht een groot tuinhuis in vlammen opgegaan. De brandweer kreeg rond middernacht melding van een uitslaande brand. Daarbij kwam veel rook vrij die richting het Volkspark trok. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden.
De brand was vrij snel onder controle. De oorzaak van de brand is niet bekend. De schade is groot. Bij de brand raakte niemand gewond.
Brand in tuinhuis achter woning in Almelo
Brand in tuinhuis achter woning in Almelo © Robbie Brummer/News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.