Nieuws

Met deze partijen gaat BBB waterschap Vechtstromen besturen

Het groene landschap nabij de stuw Junne in de Overijsselse Vecht.
Het groene landschap nabij de stuw Junne in de Overijsselse Vecht. © ANP
BBB, CDA, VVD en Ongebouwd vormen het nieuwe dagelijkse bestuur van waterschap Vechtstromen. Dat is de uitkomst van formatiegesprekken die de afgelopen periode door alle fracties zijn gevoerd met de formateur Piet Zoon.
BBB deed afgelopen verkiezingen voor het eerst mee en werd meteen de grootste partij met negen zetels.
Het algemeen bestuur

Het algemeen bestuur van waterschap Vechtstromen bestaat uit 27 leden. Er zijn verschillende categorieën vertegenwoordigd. De grootste categorie (23 zetels) wordt gevormd door ‘ingezetenen'. Deze plekken worden gekozen met verkiezingen. 4 zetels zijn wettelijk gereserveerd. Dat geldt voor de categorieën landbouw (2 zetels, aangewezen door LTO (land en tuinbouw organisatie) (land en tuinbouw organisatie)-Noord) en natuurterreinen (2 zetels, aangewezen door natuurterreinbeheerders). In totaal telt ons algemeen bestuur 27 zetels.

Vergadering

Het advies van formateur Zoon wordt woensdag toegelicht in een vergadering van het Algemeen Bestuur (AB) van het waterschap. Daarin hebben alle partijen zitting die bij de afgelopen verkiezingen zijn verkozen.
Eind vorige maand heeft het AB al unaniem het bestuursakkoord vastgesteld met de titel: ‘Noaberschap verbindt - Samen op koers naar een duurzame toekomst’.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.