Nieuws

Deurningse fotografe wint internationale award: "Vorige prijzen waren onmeunig mooi, maar dit slaat alles"

Mireille Droste met de winnende
Mireille Droste met de winnende "Deze prijs slaat alles." (© Een Pure Foto)
Ze heeft al meerdere prestigieuze prijzen op haar naam weten te schrijven, maar de internationale award die ze nu in de wacht sleepte, daar is fotografe Mireille Droste uit Deurningen helemaal lyrisch over. "Die vorige prijzen waren al onmeunig mooi, maar dit slaat echt alles."
Ze deed twee keer eerder mee met The Photo Contest: Shoot and Share, zoals de fotowedstrijd heet die vanuit Amerika wordt georganiseerd. En ook voorgaande keren viel ze in de prijzen.

Overall-winnaar

"Maar het grote verschil is dat er nu zes van mijn foto's in de top 20 staan", zegt ze enthousiast. "En dat niet alleen: een van mijn foto's belandde op de eerste plek. Met de eervolle vermelding van die zes foto's werd ik uitgeroepen tot Grand Price Winner. Goed voor een geldprijs van 5.000 dollar en ook nog de nodige fotoapparatuur."
De winnende foto van model Liv Broekmaat.
De winnende foto van model Liv Broekmaat. © Mireille Droste / Een Pure Foto

Gaat om de eer

Maar het gaat haar vooral om de eer. "Wereldwijd zijn er honderdduizenden foto's ingestuurd. En weet je, meestal heb je bij die fotowedstrijden een jury van een x-aantal personen die de winnaars aanwijst. Maar hier mag iedereen meebeslissen wat de mooiste foto's zijn. Dat maakt het voor mij extra waardevol."

'Ogen moeten stralen'

Ze timmert aan de weg onder de naam Een Pure Foto. Omdat ze haar foto's zo puur mogelijk wil houden. Daarbij gaat ze samen op pad met een vast team met visagiste Marinella Baks en kapster Marleen Rensink. Het blijkt een succesvolle formule want het team heeft al meerdere BN'ers onder handen genomen. Onder anderen Tanja Jess en Froukje de Both namen de moeite om naar Twente af te reizen om zich door Mireille en haar crew te laten vereeuwigen. "De ogen, dat vind ik het allerbelangrijkst. Die moeten stralen."

Blue Lagoon

Ook baarde ze al eens opzien met een opmerkelijke foto die zelfs wereldwijde aandacht trok. Omdat ze zo vaak te horen had gekregen dat haar zoon Job sprekend lijkt op de hoofdrolspeler van de filmhit The Blue Lagoon, kwam ze op het idee de iconische filmposter na te maken. Nadat ze het resultaat via social media het wereldwijde web op had geslingerd, reageerde niemand minder dan de Amerikaanse hoofdrolspeler Christopher Atkins.

'Dit slaat alles'

Het laatste heuglijke nieuws van de award kreeg ze te horen per e-mail. "Alleen sliep ik op dat moment al. Toen ik de volgende ochtend mijn mailbox opende, las ik dus dat ik ben uitgeroepen tot overall-winnaar. Ik wist niet wat ik zag. Die andere prijzen waren ook onmeunig mooi, dat dit slaat werkelijk alles."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.