Nieuws

Mantelzorgorganisatie uit Hengelo gaat failliet nadat het coronasteun niet kan terugbetalen

Mantelzorgorganisatie uit Hengelo gaat failliet nadat het coronasteun niet kan terugbetalen
Mantelzorgorganisatie uit Hengelo gaat failliet nadat het coronasteun niet kan terugbetalen © Getty Images / Pornpak Khunatorn
Stichting Informele Zorg Twente (SIZ) heeft faillissement aangevraagd. Dat bevestigt de Raad van Toezicht van de organisatie. De stichting kan de gekregen coronasteun niet terugbetalen.
De stichting, die acht medewerkers in dienst heeft, kreeg steun via de NOW-regeling. Het geld van die loonsteun kunnen zij niet meer terugbetalen, ook niet verspreid over een langere periode. Er ligt een forse claim van de Belastingdienst. "We betreuren het zeer, maar het is niet anders", zegt Gerrit van Woudenbergh, voorzitter van de Raad van Toezicht.
Het is niet duidelijk wat het faillissement betekent voor de vele mantelzorgers die in Twente ondersteuning krijgen van SIZ. Van Woudenbergh verwijst naar bestuurder Lieneke Bolhuis, maar die wil niet inhoudelijk reageren.
De stichting omschrijft zichzelf als een kenniscentrum voor informele zorg. Er wordt ondersteuning geboden aan mantelzorgers en er worden ook activiteiten georganiseerd om mensen die zorgdragen voor een ander in het zonnetje te zetten. Hoeveel mantelzorgers er steun krijgen van de stichting, is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.