Nieuws

112 Nieuws: Twee gewonden bij zwaar ongeval in Bathmen

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven op vrijdag in onze provincie.

13.30 uur | Twee gewonden bij ongeval in Bathmen

Bij een ernstig ongeval op de Broekdijk tussen Bathmen en Laren zijn vanmiddag twee personen gewond geraakt. Eén van beide gewonden is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De ander was lichtgewond en kon ter plaatse door eht ambulancepersoneel worden behandeld.
Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Broekdijk met de Oude Deventerweg. Door een voorrangsfout kwamen twee auto's met elkaar in botsing. Een van de auto's trok een paardentrailer die kantelde en los schoot van de auto. In de trailer stond geen paard.
De hulpdiensten rukten na het ongeluk massaal uit. Naast twee brandweerwagens en meerdere politiewagens, kwamen ook twee ambulances met spoed ter plaatse.
Ravage op de Broekdijk in Bathmen na zwaar ongeval
Ravage op de Broekdijk in Bathmen na zwaar ongeval © Luciano de Graaf/News United
Eén autobestuurder moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd, waarna het ambulancepersoneel zich over de gewonde automobilist ontfermde.
De ravage is groot. De weg is volledig afgesloten.

12.00 uur | Brand bij afvalverwerker in Haaksbergen

Bij afvalverwerker Langezaal aan de Industriestraat is op het buitenterrein brand ontstaan. Een stapel hout dat hier is opgeslagen, heeft vlam gevat. Daarbij komt veel rook vrij. Brandweer Twente adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.
Brand bij afvalverwerker Langezaal in Haaksbergen
Brand bij afvalverwerker Langezaal in Haaksbergen © Hanno Breunesse/Ginopress

10.30 uur | Brommerrijdster gewond bij aanrijding Zwolle

Een brommerrijdster is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de kruising Blaloweg/Buitengasthuisstraat in Zwolle. De auto reed over de Blaloweg en sloeg af. De bestuurder zag de brommer, die parallel aan de Blaloweg op het fietspad reed, vermoedelijk over het hoofd.
De brommerrijdster is naar het ziekenhuis gebracht.
Brommerrijdster gewond bij aanrijding in Zwolle.
Brommerrijdster gewond bij aanrijding in Zwolle. © Ruben Meinten/Persbureau Heitink

07.30 uur | Brandweer blust autobrand in Zwolle

De brandweer is afgelopen nacht uitgerukt voor een autobrand aan de Abel Tasmanstraat in Zwolle. Daar bleek door onbekende oorzaak een geparkeerde auto in brand te staan. De brandweer heeft de brand geblust. De auto liep zoveel schade op dat ie als verloren moet worden beschouwd. De politie bekijkt nog of er mogelijk sprake is van brandstichting.
Auto gaat in vlammen op in Zwolle
Auto gaat in vlammen op in Zwolle © PNN
.

07.00 uur | Auto slaat over de kop na aanrijding op A35 bij Enschede

Een auto is afgelopen nacht over de kop geslagen op de A35 bij Enschede-West. Dat gebeurde als gevolg van een aanrijding met een andere auto, waarvan de bestuurder na het ongeval op de vlucht sloeg.
Een vrachtwagenchauffeur heeft de bestuurder van de auto die ondersteboven lag bevrijd,. De automobilist was gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De politie is op zoek naar de verdwenen bestuurder van de andere auto.
De Forensische Opsporing doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. De A35 was daardoor afgelopen nacht afgesloten voor alle verkeer tussen Enschede-West en Enschede-Zuid. Het verkeer werd omgeleid.
Auto op de kop na ongeval op A35 bij Enschede
Auto op de kop na ongeval op A35 bij Enschede © Dennis Bakker/News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.