Nieuws

Deventer voelde zich voor blok gezet met stadionconcerten Snelle, maar plooien zijn gladgestreken

Thuis bij Snelle in de Adelaarshorst
Thuis bij Snelle in de Adelaarshorst © RTV Oost
Zorgen bij omwonenden en een gemeente die zich voor het blok gezet voelde: de aanloop naar de concerten die rapper Snelle volgende week in de Adelaarshorst in Deventer geeft, verloopt niet vlekkeloos. Maar, na een aantal gesprekken tussen alle betrokken partijen waarbij duidelijke afspraken zijn gemaakt, is de kou volgens de gemeente nu uit de lucht.
Volgende week vrijdag en zaterdag staat Snelle in het stadion van 'zijn' club Go Ahead Eagles op het podium. Toen het eerste concert onder de naam 'Thuis bij Snelle' werd aangekondigd, werd al snel duidelijk dat de kaartverkoop razendsnel zou gaan. Een tweede datum werd geprikt en ook voor dat concert ging de verkoop hard. Alles goed, zou je denken.
Nou, niet helemaal. De omwonenden van de Adelaarshorst waren minder enthousiast. Want wat zou dit gaan betekenen voor hen? Ze kwamen met zorgen en vragen bij onder meer de gemeente. En ook die was niet blij met de gang van zaken. Want na de aankondiging van de concerten was nog geen vergunning aangevraagd.

Vergunning

"Nadat Go Ahead Eagles had gevraagd naar de mogelijkheden voor een concert in hun stadion, is de verkoop van kaarten direct gestart. Een noodzakelijke evenementenvergunning was op dat moment nog niet aangevraagd. Wij beseffen dat Snelle een aansprekend voorbeeld is voor jongeren uit Deventer en omgeving, maar voelden ons wel voor het blok gezet”, aldus wethouder Duursma.
Duursma snapt dat omwonenden zich zorgen maakten. "In de voorbereidingen van dit concert zijn ze door Go Ahead Eagles en de organisator van het concert pas laat meegenomen. Wij hebben daarop als vergunningsverstrekker aangegeven dat dat eerst op een goede manier moest gebeuren, voordat wij de aanvraag zouden beoordelen."

Uitzondering

Tijdens de gesprekken die daarna zijn geweest tussen alle betrokken partijen, bleek al snel dat omdat de concerten echt een uitzondering zijn, de omwonenden daar wel akkoord mee gingen. Verder is onder meer afgesproken dat de optredens om 23.00 uur echt afgelopen zijn.
Nu de plooien gladgestreken zijn, gaat de gemeente de vereiste vergunning verlenen. "We hebben als college meegedacht met de omwonenden en met de organisatie. Met dit besluit komen we ook tegemoet aan een grote groep jongeren, die gaan genieten van een mooi concert van een artiest uit onze streek."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.