Nieuws

‘Vergeten’ vinylartiesten stralen op Tributefestival in Sint Jansklooster

Fred Gaasbeek (Freddy Golden) bedankt de volle tent na zijn optreden op Het Vergeten Zwarte Goud
Fred Gaasbeek (Freddy Golden) bedankt de volle tent na zijn optreden op Het Vergeten Zwarte Goud © RTV Oost
Conny Vink, de Tornado’s, Conny van Solingen, Trio ’67 en de Belcanto’s. Wie de afgelopen weken de serie ‘Het Vergeten Zwarte Goud’ bij RTV Oost gevolgd heeft weet dat deze ‘vergeten’ artiesten nog eenmaal een groots optreden hebben gegeven in Sint-Jansklooster. Een groep fanatieke vinylverzamelaars die zichzelf Goudzoekers noemen wisten grote namen uit de Nederlandstalige muziek uit de jaren ’60 tot en met ’80 te strikken.
Duizenden mensen verzamelden zich zaterdag 3 juni in een weiland in Sint Jansklooster. Het inwoneraantal van het dorp ging ineens keer drie. Ze kwamen voor hun ‘vergeten’ helden uit de piratenmuziek en zongen luidkeels mee met hits als ‘Een Sterrengroet’ of ‘Wie ben jij’. Daarnaast konden ze genieten van optredens van onder andere Peter Koelewijn en The Kik. Al met al een spectaculair tributefestival, aan elkaar gepraat door Op Volle Toeren-legende Chiel Montagne.
RTV Oost volgde artiest Fred Gaasbeek, beter bekend als Freddy Golden, op de weg naar het podium van Het Vergeten Zwarte Goud. Vanavond om 19:00 kun je kijken naar zijn belevenissen én een uitgebreide samenvatting van Het Vergeten Zwarte Goud festival in Sint Jansklooster.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.