Sport

De Oosttribune op zondag: promotieduel Genemuiden en UD Weerselo-Saasveldia

SC Genemuiden gaat op voor promotie naar de Derde Divisie
SC Genemuiden gaat op voor promotie naar de Derde Divisie © Orange Pictures
De nacompetitie in het amateurvoetbal is in volle gang en voor veel clubs is de eindfase inmiddels aangebroken. Wordt het promotie, handhaving of toch degradatie? In De Oosttribune op zondag ruim aandacht voor amateurvoetbal, maar ook voor hardloopspektakel en paardensport.
SC Genemuiden staat op poleposition voor promotie naar de Derde Divisie. Deze week werd Capelle in de eerste confrontatie met 3-1 verslagen op sportpark De Wetering. Komende zaterdag staat in Capelle aan den IJssel de allesbeslissende return op het menu.

UD Weerselo-Saasveldia

Een aantal klassen lager strijden UD Weerselo en Saasveldia voor een plek in de derde klasse. In Weerselo hopen ze op promotie, maar Saasveldia zal alles in het werk stellen om degradatie te voorkomen. Wie plaatst zich aanstaande zondag voor de finale van de nacompetitie?

Halve marathon Zwolle

In onze provinciehoofdstad staat zaterdag de Scania Halve Marathon van Zwolle op het programma. RTV Oost doet live-verslag van het hardloopevenement en op zondag is er tevens een samenvatting te zien op TV Oost.

CSI Twente

Tot slot paardensport van internationale allure. Komende zondag is de Grote Prijs van het CSI Twente live te zien op TV Oost. Ook is er in de avond een samenvatting te zien in De Oosttribune.
Samenvattingen van bovengenoemde wedstrijden en evenementen zijn zondagavond te zien in De Oosttribune op TV Oost. De uitzending begint om 20.30 uur en wordt ieder uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.