Betaald voetbal

FC Twente-iconen 'Wout & Maud' presenteren boek: "In mannenvoetbal is homo-acceptatie een probleem"

Wout Brama en Maud Roetgering
Wout Brama en Maud Roetgering © RTV Oost/Job Vaarhorst
Wout Brama en Maud Roetgering, twee monumenten van FC Twente, zijn de trotse makers van een veelzijdig kinderboek. In De Lutte vond vrijdagmiddag de presentatie van 'Wout & Maud, het geheim van de trainer' plaats.
In het boek beleven hoofdrolspelers Wout & Maud, gebaseerd op hun eigen karakters, talloze voetbalavonturen. Maar er zitten ook maatschappelijke boodschappen in verwerkt. Thema's als diversiteit, homo-acceptatie en inclusiviteit in de voetballerij komen aan bod.

Bevoorrecht

Het idee komt uit de koker van Brama, die komende zondag tegen Sparta Rotterdam definitief afzwaait als profvoetballer. De 36-jarige middenvelder voelt zich bevoorrecht en hoopt met zijn boek een lans te breken voor onder meer homo-acceptatie in het voetbal. "Het is een pijnlijk besef dat er voetballers zijn die niet zichzelf zijn."

Boodschap

"Ik was een van de eerste vrouwen die het voetbalpad bewandelde. Dat was en is niet te vergelijken met het mannenvoetbal", aldus Roetgering, die er echter niet aan voorbij wil gaan dat het boek ook gewoon 'leuk leesvoer' is. "Het is een spannend avonturenboek met humor en veel verrassingen. Maar wel met een boodschap."
FC Twente-iconen 'Wout & Maud' presenteren boek: "In mannenwereld is homo-acceptatie een probleem"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.