Betaald voetbal

FC Twente-aanwinst Taha kijkt uit naar volle Grolsch Veste: "Hier wil je voetballen"

Younes Taha
Younes Taha © FC Twente Media
Younes Taha is verheugd met zijn overgang naar FC Twente. De twintigjarige aanvallende middenvelder komt over van PEC Zwolle en tekende vrijdag in De Grolsch Veste een vierjarig contract.
Dit seizoen promoveerde Taha met PEC Zwolle naar de Eredivisie. In de Keuken Kampioen Divisie was hij veertien keer trefzeker in 33 duels voor de Zwollenaren. Daarvoor speelde Taha voor FC Volendam.

Mooie stap

Taha kijkt uit naar zijn verblijf in Enschede. “Deze transfer is voor mij een heel mooie stap, een nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb”, vertelt hij. “Mijn broer Redouan heeft een paar jaar geleden in het beloftenteam van FC Twente gespeeld en hij vertelde al wat voor mooie club dit is."

Kansen

"Zondag was ik voor het eerst in De Grolsch Veste en ik was meteen om. Hier wil je toch voetballen. De gesprekken die ik heb gehad met de club voelden goed, net als het plan dat ze met mij hebben. Ik wil keihard werken voor mijn kansen die ik hier krijg.”

Streuer

“Younes is een jonge talentvolle speler waar we veel vertrouwen in hebben. We zijn blij dat hij voor FC Twente heeft gekozen”, legt technisch directeur Jan Streuer uit. “Younes heeft afgelopen seizoen een belangrijk aandeel gehad in de promotie van PEC Zwolle en nu krijgt hij de kans om het bij ons in de Eredivisie te laten zien en door te groeien. Hij kan zeker nog stappen maken.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.