Amateurvoetbal

SC Genemuiden wint ook bij Capelle en promoveert naar Derde Divisie

Sportclub Genemuiden mag zich komend seizoen op een niveau hoger gaan meten. Na de 3-1 thuisoverwinning van dinsdag op Capelle, won het vanmiddag ook in Zuid-Holland en daardoor promoveert het naar de Derde Divisie.
Genemuiden begon dus met een marge van twee, maar dat betekende niet dat de ploeg van trainer René van der Weij achterover ging leunen. De eerste kans was dan ook voor de Overijsselaars, maar een vrije trap van Rens van Benthem werd aangeraakt door de muur en rolde naast. Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam ook uit een vrije trap, maar die werd te slap ingeschoten door Eric Jansen en was een prooi voor doelman Hidde Streutker.
Samenvatting Capelle-Genemuiden

Popovic zet marge op drie

Na een klein half uur schoot Osama Ben Kaddour in het zijnet, maar kort daarna was het wel raak. Yoran Popovic veroverde zelf de bal en schoot op doel. Doelman Marc van Splunter ging in de fout en zag de bal achter zich in het net belanden en daarmee kwam de totaalstand dus op 4-1 in het voordeel van Genemuiden en kon het feestje al stiekem een beetje beginnen.
Tien minuten later probeerde Ben Kaddour het opnieuw en weer schoot hij langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant ging een voorzet voorlangs en dus ging Genemuiden met een voorsprong aan de thee.

Definitieve beslissing

Na de rust was de eerste mogelijkheid voor Capelle, maar ook Bram van Eijk schoot een vrije trap te zwak in. Na een uur was het definitief beslist. Ben Kaddour prikte raak uit de rebound. Tien minuten daarna zorgde Popovic met zijn tweede uit een counter voor de 0-3.
Capelle deed wat terug en door mooie treffers van Dennis van der Heijden en Jansen was het ineens 2-3. Gelijk werd het niet meer en de spanning was ook al lang verdwenen. Genemuiden pakte dus de winst en speelt komend seizoen in de Derde Divisie.

Derby tegen Staphorst terug

Door de promotie speelt het komend seizoen weer de derby tegen Staphorst, dat al in de Derde Divisie speelde dit seizoen. Mogelijk komen die twee ploegen ook uit tegen HSC'21 uit Haaksbergen, want de Derde Divisie wordt komend seizoen, net als de Vierde Divisie en 1e klasse, gemengd met zaterdag- en zondagclubs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.