Nieuws

Morgen weer hitteprotocol Rijkswaterstaat om wachten op bergers te beperken

Rijkswaterstaat wil dat in de warmte mensen niet te lang op een berger hoeven te wachten.
Rijkswaterstaat wil dat in de warmte mensen niet te lang op een berger hoeven te wachten. © News United / Stefan Verkerk
Rijkswaterstaat stelt morgen opnieuw het hitteprotocol in werking vanwege de hoge temperaturen. Morgen geldt het hitteprotocol voor het hele land. Dit protocol houdt in dat weggebruikers die met pech langs de weg komen te staan, direct worden geholpen. Het protocol geldt van tien uur 's ochtends tot tien uur 's avonds.
Vandaag geldt het voor alle provincies behalve Friesland, Groningen en Drenthe. Het KNMI verwacht dat de temperatuur in de meeste provincies stijgt naar 30 graden of hoger.

Onwenselijk

Rijkswaterstaat vindt het onwenselijk als gestrande weggebruikers bij hoge temperaturen langdurig in de zon op een berger moeten wachten. Daarom probeert de organisatie ervoor te zorgen dat tijdens dit soort warme dagen een berger zo snel mogelijk weggebruikers met pech naar een plek met voorzieningen brengt, zoals een tankstation.
Weggebruikers krijgen het advies goed voorbereid en alert te zijn bij hitte en voldoende drinkwater mee te nemen. Ook is het volgens Rijkswaterstaat handig een paraplu mee te nemen. Deze kunnen mensen als parasol gebruiken terwijl ze op een weginspecteur of de berger wachten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.