Nieuws

Topdrukte bij openluchtzwembaden, hoe houd je toezicht?

Badjuf Nele ten Loo
Badjuf Nele ten Loo © RTV Oost
Het is warm en het is weekend. En dan ga je natuurlijk? Juist. Zwemmen. Door deze tropische temperaturen is het gezellig druk bij de openluchtzwembaden. Ook in Zwolle, waar alleen leden en introducees naar binnen mogen. Aan alle badmeesters- en juffen de taak om toezicht te houden over al die mensen. Hebben zij nog extra maatregelen getroffen?
De een trekt wat sportieve baantjes en de ander dobbert lekker op het water in een opblaasflamingo. Het zwempubliek in Zwolle is divers. Badjuf Nele ten Loo houdt het allemaal goed in de gaten vanuit de toren naast het bad. "We kunnen vandaag best wat drukte verwachten. Eigenlijk sta je op een zaterdag altijd met z'n tweeën als lifeguards en nu zijn we met z'n drieën. We wisselen elkaar veel af zodat je genoeg pauze hebt, genoeg in de schaduw kunt staan, en zo scherp genoeg bent aan het bad."
In Zwolle zochten heel wat mensen verkoeling in het openluchtbad:
Topdrukte bij openluchtzwembaden, hoe houd je toezicht?
Niet alleen de lifeguards zijn scherp. Op elke hoek van het zwembad zitten vrijwilligers in een hoge stoel voor een stukje extra toezicht. "Met het vingertje wijzen doe ik niet", zegt een van de vrijwilligers die bij de duikplanken zit. "Ik probeer het heel vriendelijk te vragen en dan accepteren ze het eigenlijk altijd wel."
Maar kriebelt het dan niet om zelf ook even een duik te nemen? "Dat mag eigenlijk niet", zegt Nele. "Maar op zo'n warme dag als vandaag is het natuurlijk niet zo erg als je even je schoenen uitdoet en erin springt. Als je maar blijft opletten en even overlegt met de crew."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.