Quad rijden? Eén van de gevaarlijkste uitjes volgens Overijsselse experts

Afgelopen zomer zijn er meerdere vakantiegangers overleden na een ongeluk met een Quad. Expert Johan Reuver uit Geesteren weet wat er fout kan gaan, wanneer je zonder ervaring op deze krachtige motor stapt.

"De belangrijkste fout die wordt gemaakt, is dat verhuurders niet vertellen hoe je gebruik moet maken van je lichaam." aldus Reuver.

"Anders dan een motor of paard"

Hij verkoopt ze en heeft zelfs Parijs- Dakar op een Quad gereden. "Het is anders dan een motor of een paard. Dat komt door de starre as van het apparaat."

Een quad haalt zo'n 120 km/u. Je mag er zonder helm, met gordel op rijden. "Levensgevaarlijk..." vindt Reuver. "Want je zit vast, als je over de kop gaat."

Geen uitje

Campinghouder en activiteitenorganisator Niels Stijger uit De Lutte biedt het ook niet aan als uitje. "Het is één van de gevaarlijkste uitjes die er is."

Op de camping het Meuleman wordt de quad gebruikt bij het onderhoud. "Het is een  apparaat van 200 kilo, waarmee ik het strand netjes rijd. Als je het als uitje aanbiedt, moet er een hele goede instructie bij gegevens worden. Anders gaat het mis."

Meer over dit onderwerp:
quad geesteren de lutte camping parijs dakar Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren