vliegveld Twente

Vliegtuigsloopbedrijf vestigt zich op Technology Base Twente

Het bedrijf Aeronextlife gaat zich vestigen op het terrein van de voormalige luchthaven Twente, nu 'Technology BaseTwente' genoemd.
Aeronextlife vestigt zich in twee bestaande hangars op het vliegveld. De verwachting is om enkele tientallen vliegtuigen met zo'n 70 werknemers te gaan ontmantelen.

Eerste bedrijf

Aeronextlife is het eerste bedrijf dat het zogeheten Topteam, onder leiding van Aad Veenman, binnen weet te halen voor de voormalige luchthaven.
Het terrein wordt nu 'Technology Base Twente' genoemd en wordt volgens eigen zeggen 'dé iconische internationale ontwikkel-, demonstratie- en productiezone voor Advanced Materials and Manufacturing.'

'Topteam'

Na het mislukken van de luchthaven kwam de commissie-Wientjes met het voorstel om er een 'iconisch' bedrijventerrein van te maken.
Sinds begin dit jaar is het zogeheten 'Topteam' ingesteld dat concreet op zoek gaat naar bedrijven die werken op het gebied van 'Advanced Materials and Manufacturing'. Dat zijn bedrijven die met geavanceerde materialen en technieken werken, zoals bijvoorbeeld Ten Cate uit Nijverdal.

Per 1 januari

Aeronextlife wil per 1 januari gaan starten op het vliegveld. Volgens eigen zeggen is er een grote markt voor ontmantelen van vliegtuigen en het 'upcyclen' van vliegtuigonderdelen.
Wat ze daar precies mee bedoelt, is nog niet duidelijk.

Enkele reacties op Twitter

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.