SP deelt paracetamol in centrum Zwolle uit: "Hoofdpijn van topgraaiers Isala"

Leden van SP Zwolle gaan zaterdag paracetamol uitdelen in de Diezerstraat in het centrum van Zwolle. Ze doen dat als protestactie. De partijleden zeggen namelijk dat ze hoofdpijn krijgen van de "graaiende bestuurders" van de Raad van Bestuur van het Isala Ziekenhuis in de stad.

SP stelt dat een lid van de Raad van Bestuur in 2014 een salaris van ruim 290.000 euro ontving. "Dit is ver boven het maximum dat de Wet Normering Topinkomens stelt," zegt SP-fractievoorzitter Frank Futselaar. "Sinds 1 januari mogen salarissen in de publieke sector niet hoger zijn dan 178.000 euro. Isala zit hier zover overheen door maximaal gebruik te maken van bestaande overgangsregelingen."

Paracetamol

Om te protesteren tegen, wat de SP graaicultuur in de publieke sector noemt, zal de SP zaterdag in de Diezerstraat paracetamol uitdelen. "voor de Zwollenaren die net als de SP hoofdpijn krijgen van het gegraai van bestuurders in de publieke sector."

"Ziekenhuizen zouden zich bezig moeten houden met zieke mensen, niet met zieke topsalarissen," vindt Futselaar. "In de zorg wordt op alles bezuinigd, behalve aan de top. Daarmee verliezen dit soort publieke instellingen al het draagvlak in de samenleving en laten zij zien niet op een verantwoorde manier met belastinggeld te kunnen omgaan. De graaigrens is overschreden en wij laten dat niet zomaar voorbij gaan."

Meer over dit onderwerp:
zwolle sp protest IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren